Play ponuda
Play ponuda
Dolores kakvu niste poznavali

Uskoro dokumentarac o tragično preminuloj glumici!

Priča o fatalnoj talentiranoj ljepotici koja je tragično preminula u listopadu i dalje intrigira javnost. Drugo lice Dolores Lambaše imala je priliku vidjeti Silvana Menđušić, a mi vam ekskluzvno donosimo kadrove dokumentarca "Naslovnica" koje je snimila o njoj.

RTL/ 6.2.2014. u 18:04
Play ponuda

Njezino vrijeme tek je trebalo doći, no svi liječnički napori nisu ju uspjeli spasiti. Zbog stravičnih ozljeda u prometnoj nesreći preminula je krajem listopada prošle godine. Hvalili su je, pljuvali, trčali i istovremeno obožavali.

Karizmatična i neobična DoloresLambaša privukla je pozornost SilvaneMenđušić čijoj je ekipi dozvolila da je mjesecima kamerom prati u stopu. Nakon njezine tragične smrti, nastao je dokumentarac naziva 'Naslovnica'.

"Ona se dosta dobro nosila s time, ponekad ironizirajući svoju poziciju, odnosno imidž u široj javnosti, ne bi li nam dopustila pred kamerama da sloj po sloj pokazuje, onakvu kakva je ona bila... Mislim da Dolores u niti jednom kadru nije izgledala bolje nego na ovom filmu, a i ona je voljela tu interakciju s njim i njegovom kamerom", kazala je Silvana Menđušić, autorica.

"Još bih toliko toga htjela napraviti, vidjeti, to je jedan proces, ne mogu ja sada s 31 godinom onako finalizirana do kraja, iako sam imala šanse puno više napraviti, ali kad ja ne znam često što bih sa šansama", izjavila je Dolores u dokumentarcu.

Nažalost, svoju šansu nikada nije dobila. Vijest o njezinoj smrti potresla je cijelu zemlju, one koji su voljeli i one koji nisu, pa čak i one do jučer indiferentne koji su žalili zbog izgubljenog mladog života.

"Ono što sam ja u filmu propitivala nisu bile nikakve pikanterije niti njezina intima, tako da u filmu niti nema ključa za razumijevanje nekih njezinih odnosa, nekih njezinih priča, nego me zanimalo kako ona sebe vidi. Kad izađe članak „Dolores ima novu frizuru“, misli li ona da je to normalno, ili da je to prirodno, ili da je to besmislica. Kako sama sebe doživljava, kako se nosi sa neugodnim komentarima o sebi. Gdje je ona, a gdje je ta slika koju imamo u medijima".

Film je u početku bio zamišljen s radnim naslovom „Fotošopiranje“ koji je trebao ispričati priču naslovnica na kojima se pojavljuju razni ljudi. Motiv za priču autorici je bilo stanje u zemlji koja nema ni biznisa ni šoubiznisa, a uvjerena je da ima zvijezde.

"Htjela sam napraviti dokumentarac o fikciji koju svi živimo. I u ljeto prošle godine taje je film imao grubu, ali dosta jasnu i čvrstu konstrukciju i moj jasan stav. Nažalost, u jesen je, ta tragična smrt Dolores Lambaše cijelu stvar promijenila jer više njezinu priču nismo mogli, nismo niti smjeli, stavljati u kontekst neke teze. Dugo smo razmišljali da taj materijal zapravo zaključamo. Jer priču ili objavite sada ili nikada", dodala je Menđušić.

Njezina će priča ipak biti ispričana i prikazana na ovogodišnjem festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox.

"Ona je istodobno bila inteligentna i nevjerojatno naivna. Bila je dovoljno lijepa i dovoljno mlada da ima tu potrebu koju prolazi svaka mlada cura - da je puno ljudi voli. To je prirodna ljudska potreba... U jednoj od prvih scena koju smo s njom snimili ona kaže 'bit ću glavna negativka ove sezone'. Dakle, ona je svojeg javnog imidža bila vrlo svjesna.

Vijest o tragičnoj pogibiji Dolores Lambaše bila je najčitanija vijest prošle godine. Čitanija i od referenduma, i od ulaska u Europsku uniju,
jer nitko nije bio ravnodušan na priča o fatalnoj ljepotici koja je još toliko toga željela napraviti, vidjeti i doživjeti.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
NERIJEŠEN MISTERIJ

Detektiv otkrio: Filip Kapisoda nije ubio Kseniju Pajčin iz razloga kojeg svi navode

Play ponuda

Više s weba