Ostalo

Utrka za Bijelu kuću: Angelina Jolie će se kandidirati za predsjednicu SAD-a?

Jolie je poznata po svom humanitarnom i aktivističkom radu, čak je i posebna izaslanica Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice

Tabloid.hr
29.08.2019 09:33

Angelina Jolie je nedavno otvorila vlastiti YouTube kanal koji se bavi isključivo njenim humanitarnim radom, što je potaknulo nagađanja da se glumica planira kandidirati za predsjednicu SAD-a iduće godine.

U opisu kanala piše da se Jolie, kao posebna izaslanica Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice, bavi pitanjima raseljavanja stanovništa te da doprinosi pronalažnju rješenja za one koji su prisilno napustili svoje domove.

Nagađanja oko njene kandidature za predsjednicu SAD-a se povlače već godinama budući da je poznata po svom humanitarnom i aktivističkom radu.

Jolie trenutno ima dva videa na svom YouTube kanalu. U prvomje naglasila važnost mira i sigurnosti te ohrabrila žene na sudjelovanje u humanitarnim misijama, a u drugom je progovorila o snažnoj ulozi umjetnika i njihovom utjecaju na zajednicu.

U objema snimkama očita je njenaodlučnost da promijeni svijet pa fanovi spekuliraju da su ovo Angelinini prvi koraci u predsjedničkoj kampanji.

"Iskreno, da ste me pitali prije 20 godina, samo bih se slatko nasmijala. Stvarno ne znam. Uvijek kažem da cu ici tamo gdje sam potrebna. Ne znam jesam li prikladna za politiku, ali kada pomislim da više nemam štoda sakrijem, tada pomislim da sam otvorena za takvu mogućnost. Mogu dosta toga podnijeti", rekla je Jolie u prošlogodišnjem intervjuu za BBC Radio 4 Today.