Ostalo

Uzbuna na britanskom dvoru: Zašto su Harry i Meghan lupili posljednji šamar kraljevskoj obitelji?

Na britanskom kraljevskom dvoru nikad dosadno. Iako je od Megxita prošlo više od godinu dana, Harry i Meghan drmaju Buckinghamskom palačom više nego ikad. I to ravno iz SAD-a, gdje su dali ekskluzivan intervju Oprah Winfrey.

RTL Exkluziv
27.02.2021 19:00

Čini se da će drugi Dan D za britansku kraljevsku obitelj biti nedjelja 7. ožujka.

Tada će se, naime, emitirati ekskluzivni intervju kojeg su Meghan Markle i prince Harry dali - Oprah Winfrey. Prvo pitanje koje smo odmah postavili Nadi Mirković, odličnoj poznavateljici prilika na britanskim dvorima, jest: Zašto sada? Je li to konačna točka na "i" njihovom sada i službenom izlasku iz kraljevske obitelji ili tek još jedan dobro promišljen istup u medije?

"Njezin dolazak kod Oprah je bilo samo pitanje trenutka. One su si kao prijateljice tj. vojvoda i vojvotkinja su prijatelji s Oprah, Oprah je bila i na njihovom vjenčanju. E sad im se dosta toga složilo, sad je ona po drugi put trudna, sad imaju kao neki povod. Oprah kojoj je prvenstveno stalo da napravi dobar televizijski show, ona će sigurno nastojati u tom intervjuu imati nešto kontroverzno o čemu će se puno pričati, to neće biti neki mlaki intervju u kojem se ona njima samo klanja", otkriva naša sugovornica.

Činjenica jest da je glavni razlog Mexita bio nedostatak privatnosti i bijeg od britanskih medija. Bilo je za očekivati da će mladi par u medijima biti manje. No, od tada su javno obznanili Meghanin pobačaj, treću trudnoću i dali intervju Oprah, Harry je gostovao kod Jamesa Cordena. Nema gdje ih nema.

I da stvar bude gora, dobro je poznato da je baš u utorak, kada je princ Philip, Harryjev djed otpremljen u bolnicu, Oprah stigla u Meghanin i Harryjev dom u Santa Barbari kako bi snimila intervju.

Njihovi najveći kritičari u Britaniji tvrde da su zbog princa Philipa intervju trebali otkazati.

"Pa možda su mogli otkazati, a možda su htjeli pokazati da su oni spremni za svoj novi život. Već je izašla njihova biografija koja se zove Finding freedom, znači pronašli smo slobodu i oni su htjeli na taj način zaokružiti taj svoj novi ulazak u američke medije i američki javni život", ističe Nada.

I baš su to htjeli učiniti na isti dan, dakle 7. ožujka kada će se kraljica Elizabeta II. obratiti javnosti povodom Dana Commonwealtha. Čini se da očekuje triler dostojan scenarija planetarno popularne serije Kruna. Kraljica je na britanskom programu prva!

Harryjev odlazak uzdrmao je kraljevsku obitelj, a ostatak svijeta ispisivanje povijesti prati iz prvih redova.

Cijelu priču pogledajte u prilogu!