Ostalo

Vanessa Bryant podigla tužbe protiv policajaca koji su širili fotografije tijela njezinog supruga i kćeri

Kobe Bryant iza sebe je ostavio suprugu Vanessu i još tri kćeri, a kao da ovaj događaj nije bio stravičan sam po sebi, Vanessa se ubrzo morala suočiti s još jednim.

Tabloid.hr
10.05.2020 10:25

NBA legenda Kobe Bryant izgubio je život u stravičnoj helikopterskoj nesreći 26. siječnja. U njoj je poginula i njegova 13-godišnja kći Gianna te još nekoliko ljudi.

Kobe je iza sebe ostavio suprugu Vanessu Bryant i još tri kćeri, a kao da ovaj događaj nije bio stravičan sam po sebi, Vanessa se ubrzo morala suočiti s još jednim.

Naime, dok je cijeli svijet oplakivao prerani odlazak legende i njegove kćeri ispred koje je bila sjajna košarkaška karijera, policajci iz Los Angelesa među sobom su dijelili fotografije njihovih tijela, što je šokiralo javnost, a posebno Vanessu.

Los Angeles Times još je početkom ožujka objavio vijest kako je fotografija s mjesta nesreće viđena na mobitelu policajca koji nije imao veze s istragom nesreće te nikada niti nije bio na mjestu iste. Drugim riječima, čini se kako su policajci dijelili fotografije tijela putem poruka, a neutješna Vanessa takvo je ponašanje javno nazvala "jadnim i neoprostivim".

Udovica se tada oglasila na svom službenom Instagram profilu na kojem je objavila priopćenje svog odvjetnika Garyja Robba . U njemu stoji kako je apsolutno shrvana ovakvim ponašanjem policajaca te kako je osobno posjetila ured šerifa dan nakon nesreće kako bi zatražila da se mjesto pada helikoptera proglasi zonom nad kojom je zabranjeno letjeti kako bi se ono osiguralo od znatiželjnih paparazza.

"U to nas je vrijeme šerif Alex Villanueva uvjerio da će poduzeti sve mjere kako bi se zaštitila privatnost obitelji, a prema našim saznanjima, to je obećanje i ispunio", stajalo je nadalje u priopćenju.

I Vanessin odvjetnik istaknuo je tada kako je takvo ponašanje "neizrecivo kršenje ljudskog dostojanstva, poštovanja prema žrtvama i privatnosti žrtava te njihovih obitelji". I on i Vanessa tražili su najstrože moguće kazne za sve osobe koje su dijelile sporne fotografije, kao i objavu njihovog identiteta kako bi se spriječilo daljnje širenje istih.

A Vanessa je sada poduzela i pravne mjere zbog neovlaštenog objavljivanja fotografija kobnog pada helikoptera.

U posjed sudskih dokumenata došao je poznati časopis People , a Vanessa u pravnom postupku traži odštetu za duševne boli koje su uzrokovali policajci koji su fotografirali mjesto nesreće, njih osmorica, koji su zatim i dijelili te fotografije.

Bryantova udovica tvrdi da su fotografije snimljene i dijeljene i nakon što je dan nakon nesreće razgovarala sa šerifom okruga Los Angeles Alexom Villanuevom tražeći ga da svoj posao na mjestu nesreće obavljaju imajući na umu privatnost.

"Stvarnost je međutim da su barem osmorica šerifovih zamjenika na mjestu događaja snimali mobitelima fotografije mrtve djece, roditelja i trenera. Kako će i Odjel šerifa u L.A.-u kasnije priznati, policijski službenici nisu imali istražno opravdanje za fotografiranje mjesta pada, nego su fotografirali u svoje osobne svrhe", stoji u dokumentima.

Također, Vanessa nadalje dijeli zabrinutost kako bi te fotografije u budućnosti mogle vidjeti njezine preostale tri kćeri, Bianka, Capri i Natalia .

"Ovaj se podnesak odnosi isključivo na preuzimanje odgovornosti, zaštitu žrtava i osiguravanje da se više nitko ubuduće ovako ne ponaša. Kad obitelj doživi gubitak svojih voljenih, imaju pravo očekivati da se prema njima postupa dostojanstveno i s poštovanjem. Policijski službenici u ovom su slučaju iznevjerili to sveto povjerenje", zaključio je glasnogovornik obitelji Bryant .