Ostalo

'Vas zanimaju ženske torbe, nas zanima nogomet i kafana'

Posred Zagreba, točnije u hramu glazbe - Lisinskom, uskoro će zapjevati folk legenda Haris Džinović. Mnogi smatraju da mu ondje nije mjesto. Dočekao nas je u svom beogradskom domu, zajedno s 30 godina mlađom suprugom. Kako se pripremaju za zagrebački koncert i boje li se loših komentara, otkrijte u intervjuu.

RTL
17.03.2014 17:37

Nakon nekoliko godina, za obožavatelje predugih, Haris Džinović se vraća u Lijepu našu.
Glazbena trilogija će za točno tri dana objediniti sevdalinke, romske pjesme i najveće hitove iz opusa jednog od najslavnijih brkova estrade bivše države.

"Lisinski je moja velika ljubav ostao još iz vremena Sare Roma kad sam imao 7 koncerata za redom. To je ipak nešto u karijeri", rekao je Haris.

Lokalni dušebrižnici se već pitaju - kako je moguće da Harisa pjeva u hramu klasične glazbe.

"Ja sam čovjek koji je prije 30 godina pjevao tamo, ne znam što ne bi sad. Ako mogu pjevat s Monserat, Michaelom, Stingom, ne znam što ne bi mogao u zagrebu u Lisinskom", kazao je kralj sevdalinka.

Fanovi s tim nemaju problema, koncert je rasprodan, pa se on, za razliku od nekih hrvatskih pjevača na srpskim pozornicama, neće naći pred polupraznom dvoranom.

"Ljudi se ne pojavljuju. Neki mogu, ali Doris recimo nema na ovim prostorima punih 20 godina", dodao je Haris.

On je na sceni punih trideset, a na tom putu je bilo mnogo pustolovina. U jednoj je skoro ukrstio mikrofon s George Michaelom .

"Trebalo je to da se desi ali on je radio na onoj pjesmi 'Jesus to a child'. Tako da je taj period nekako da ne kažem da sam utrčao u nezgodnom trenutku, ali družili smo se. Bilo je raznih kombinacija, ali ja nisam htio napustiti karijeru koja je bila ovdje koja je etablirana, koja je čvrsta i donosi", kazao je Haris.

"Uvijek ima nekih stvari za kojima čovjek žali, ali neke stvari su se dogodile neplanirane tako da se kompenziraloo na izvjestan način, kad se dobije obitelj, kad čovjek lijepo živi, ne bi smio ni za čim žaliti", dodao je folk pjevač.

Samački život je zamijenio obiteljskim kada je prije jedanaest godina u Sarajevu ugledao Melinu , modnu dizajnericu, rođenu Bosanku odraslu u Zagrebu i jednu od rijetkih žena koje nisu imale pojma tko se krije ispod slavnog šešira.

Udala se za zvijezdu na pozornici, ali ne i izvan nje.

"Hari kući kuha, čuva djecu, radi sve poslove koji ga zanimaju, znači kućni poslovi, ne zanima ga usisavanje, ali na primjer on sebi pegla. On ne da da mu nitko pegla njegove stvari", otkrila je Melina Džinović, modna kreatorica.

Iako se kafane još nije zasitio, sretan zajednički život, unatoč čestim putovanjima i razlici od tri desetljeća, traje već jedanaest godina.

"Mi smo na braku dosta radili. U tom početku koji je bio naporan i lud, dvije trudnoće za redom, moram priznati da je on vukao više od mene i ta njegova stabilnost, stariji je, iskusniji. On prati mene ja njega, puno razgovora i jednostavno smo se poklopili", dodala je Melina.

"Vas zanimaju ženske torbe, nama ne pada napamet. Nas zanima nogomet, vas ne, mi blejimo, vi šizite. Jednostavno se prijeđe preko toga. Žena treba da ima torbu, muškarac treba gledati nogomet, ići u kafanu. Žena se treba vidjeti s prijateljicama ili što već, ako se napravi taj sklad, onda je mogućnost održanja braka velika", jednostavno je objasnio Haris.

Sklad nisu omele ni generacije obožavateljica koje i danas padaju u trans pred njegovim stihovima i fatalnim brkom.

"To je bila moda brkova 70-ih, a ja sam onako dobro izgledao u to doba s brkovima pa su se zadržali. Jednom nerado obrijao u vojsci, kratim kratim i onda mi dosadilo pa sam obrijao", kazao je Haris.

"Nije uopće ljubomoran, čak me i smetalo neko vrijeme, zaboga zašto. On je siguran muškarac. Ja sam bila ta koja je bila ljubomorna, prve tri godine braka sam ga proganjala. Sad mi je smiješno, tad me bilo sramota, ali tako je bilo", otkrila je Melina.

Stvari su se i promijenile kada je njihova obitelj postala bogatija za dva člana, kći Đinu i sina Kana.

Iako za sad ne pokazuju glazbene afinitete, ukoliko jednom i zaplove estradnim vodama, imaju sjajne temelje.