Play ponuda
Play ponuda
BEZGLAVO SE ZALJUBILA

Velika pobjeda za LGBTQ+ obožavatelje Scooby-Dooa: Velma je službeno gay

Ovo je službeno prvi put da je Velmina seksualnost prikazana na ekranu

Image
Foto: Profimedia
RTL.hr/ 6.10.2022. u 13:00
Play ponuda

U novom isječku nadolazećeg specijala za Noć vještica, 'Trick or Treat Scooby-Doo!', članica ekipe Mystery Inc. s naočalama, Velma Dinkley, bezglavo se zaljubljuje u kostimografkinju Coco Diablo. Već pri njihovom prvom susretu ostala je bez riječi te je pocrvenjela.

Iako službene najave za film nisu dosad uključivale nikakve aluzije na vezu, u filmu 'Trick or Treat Scooby-Doo!' prvi je put prikazana Velmina seksualnost na ekranu. I sam redatelj igranih filmova o Scooby-Doo-u James Gunn i producent serije Mystery Incorporated Tony Cervone, potvrdili su Velminu homoseksualnost. Kada su to pokušali unijeti u svoje adaptacije franšize, naišli su na otpor.

"Godine 2001. Velma je bila eksplicitno gay u mom početnom scenariju, ali studio je to samo razvodnjavao i razvodnjavao te je postajalo dvosmisleno (u probnoj verziji), a zatim ništa (u objavljenoj verziji) da bi na kraju konačno imala dečka (u nastavku)", napisao je Gunn na svom službenom Twitter profilu, ali je tvit kasnije obrisao.

Tijekom Mjeseca ponosa 2020. godine, Cervone je napisao na Instagramu: "Rekao sam to već prije, ali Velma u 'Mystery Incorporated' nije biseksualna, već je gay. Planirali smo Velmino pomalo neuobičajeno ponašanje za vrijeme njezinih izlazaka sa Shaggyjem jer je ta veza za nju bila pogrešna i imala je poteškoća s razlogom. Postoje natuknice o tome zašto u toj epizodi sa sirenom, a ako pratite cijeli Marciein niz čini se kao da smo to mogli učiniti prije 10 godina. Mislim da Marcie i Velma nisu imale vremena činiti ono kako se osjećaju, ali nakon resetiranja, one su postale par. Ne mora vam se svidjeti, ali to nam je bila namjera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Ovu vijest je publika dočekala s pohvalama jer je Velma konačno dobila prikaz svog lika na ekranu kakav zaslužuje. Hayley Kiyoko, koja je glumila Velmu u 'Scooby-Doo! Mystery Incorporated', bila je možda jedna od najuzbuđenijih osoba nakon što je saznala ovu vijest. Odmah se oglasila na svom službenom Twitter profilu te je poručila "Osjećam se živom i viđenom" te je dodala svoje fotografije iz filma te je napisala "Baby gay".

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
zaljubljen i sretan

Pobjednik Survivora konačno otkrio koga ljubi!

Play ponuda

Više s weba