Play ponuda
Play ponuda
odlazak kraljice

VIDEO Pogledajte kako je izgledao posjet kraljice Elizabete II. Đakovu 1972. godine!

Image
RTL.hr/ 9.9.2022. u 8:00
Play ponuda

Tijekom 70 godina vladavine posjetila je gotovo svaku državu svijeta, a prije pola stoljeća bila je i u Hrvatskoj. Kraljica Elizabeta II. 1972. godine posjetila je Hrvatsku - boravila je u Zagrebu, Dubrovniku, Puli, na Brijunima i u Đakovu. Upravo njezin posjet u Đakovu snimljen je i u rijetkim snimcima pokazao je sav glamur njezinog boravka u Hrvatskoj!

Dolaskom na naše tlo rekla je kako britanski dvor, ali i Britanci općenito imaju nevjerojatnu povezanost s Hrvatskom, a pogotovo s njezinom obalom. U Zagreb je stigla u društvu supruga princa Philipa, a s njima je bila i princeza Anna. U Jugoslaviji se zadržala pet dana, a tu je posjetila i Dubrovnik, Đakovo, Pulu i neizbježne Brijune. Tu ju je dočekao Jakov Blažević, tada visokopozicionirani političar u Hrvatskoj.

U Zagrebu je kraljica posjetila Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU), prošetala Zrinjevcem, a novinarima je tada rekla kako joj se sviđa koliko je Zagreb napredovao te kako joj se čini da je to sredina sigurna za svakog čovjeka.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
'novo-stari' predsjednik

Životni put Aleksandra Vučića: Novinarima je branio da pišu o vjenčanju s lijepom Tamarom, a obilježila ga je i velika tragedija

Play ponuda

Više s weba