Play ponuda
Play ponuda
slavni par dobrog srca

Vjenčanje godine: Veneciju 'opkolile' poznate face

Glumac George Clooney i odvjetnica Amal Alamuddin novac od prvih ekskluzivnih fotografija vjenčanja donirat će u dobrotvorne svrhe.

Image

George Clooney, Amal Alamuddin

Foto: AP
RTL/ 27.9.2014. u 11:02
Play ponuda

Vjenčanjem Georgea Clooneyja, jednog od najslavnijih hollywoodskih glumaca, s uglednom odvjetnicom za ljudska prava Amal Alamuddin, svijet dobiva još jedan bračni par koji glamur povezuje s humanitarnim radom, poput Angeline Jolie i Brada Pitta.

Glumac, redatelj i producent ženi se u ponedjeljak u Veneciji s englesko-libanonskom državljankom Amal Alamuddin, godinu dana nakon početka njihove veze.

36-godišnja odvjetnica koja je studirala na Oxfordu, radila je na Međunarodnome sudu pravde kao savjetnica glavnog tužitelja Posebnog suda za Libanon na slučaju ubojstva premijera Rafika Haririja i pomagala bivšem glavnom tajniku UN-a Kofiju Annanu u uspostavi mira u Siriji. Usto je branila bivšu ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko i osnivača Wikileaksa Juliana Assangea.

Clooney, koji je često surađivao sa Stevenom Soderberghom, s kojim je osnovao i producentsku tvrtku, i s braćom Coen, najavio je početkom rujna snimanje novog filma Hack Attack o skandalu prisluškivanja u Velikoj Britaniji.

Ovaj 53-godišnjak se od drugih glumačkih zvijezda s hollywoodske A liste razlikuje svojim političkim i humanitarnim zalaganjem, a napose se istaknuo u brizi za izbjeglice iz Darfura, u Sudanu i za žrtve potresa na Haitiju 2010.

Humanitarnim radom istaknule su se i drugi planetarno popularni glumci poput Leonarda di Caprija (okoliš) te bračni parovi poput Angeline Jolie i Brada Pitta (genocidi, ratni zločini, zaštita djece).

Poznate face na vjenčanju godine

Još jučer su u Veneciji viđene brojne svjetske zvijezde poput Ellen Barkin, Emily Blunt, Anna Wintour, Richard Kind i Steve Lukather.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Clooneyjev dobar prijatelj Matt Damon stigao je u društvu svoje supruge Luciane Barroso.

Supermodel Cindy Crawford i njen suprug Rende Gerber, koji će Clooneyju biti kum na vjenčanju, provozali su se u taksi brodu s mladencima.

Novac od prvih ekskluzivnih fotografija vjenčanja, budući će supružnici donirati u dobrotvorne svrhe, a u pitanju je iznos od milijun funti.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
drugo dijete

Chris Brown objavio prvu fotku tek rođenog sina: S mamom djeteta prekinuo usred trudnoće

Play ponuda

Više s weba