Ostalo

Vjeruju li naši poznati više klasičnoj ili alternativnoj medicini?

Premijera hita 'Iscjelitelj' koji je u njemačkim kinima u prvom vikendu prikazivanja potukao čak i 'Hobbita', otvorila je neka zanimljiva pitanja. Koliko naši poznati uopće vjeruju liječnicima, a koji od njih će radije 'preskočiti' konvencionalnu medicinu i potražiti pomoć na alternativni način, doznajte u prilogu!

RTL
03.04.2014 18:29

Nakon što su milijuni pročitali bestseller Noaha Gordona došlo je vrijeme i da prvi dio trilogije zaživi na filmskom platnu. Iscjelitelj , film koji prati život liječnika u 11. stoljeću na području Perzije, okupio je creme de la creme hrvatske društvene scene. Priči o zdravlju svi imaju nešto za dodati.

"Mislim da prije 30, 40 godina ljudi ni u ludilu nisu kupovali toliko vitamina, antidepresiva i pain killera. Danas imam osjećaj da svaki čovjek jednom tjednu kupi neku bočicu s pilsevima", kazao je glazbenik Davor Gobac.

"Uz klasičnu medicinu, ja sam pristalica i nekih alternativnih metoda. Neka čovjek pokuša, pogotovo ako se radi o nekoj težoj bolesti", priznala je glumica Ksenija Pajić.

"Danas nas šopaju sa svime i dosta je teško danas se odlučit kako i kad. Iz tih današnjih iskustava, iz tih mojih iskustava mislim da je najbolje sam sebi bit liječnik jer ti najbolje znaš kako se osjećaš", izjavio je glumac Filip Juričić.

Nekada su se liječnici vodili intuicijom, a danas se vode tehnologijom.

"Doktor je bio više blizak čovjeku, a danas ovo što se studira na medicini - ajme majko", komentirao je psihijatar Milan Košuta.

Povijesna drama redatelja Philippa Stölzla već u prvom vikendu njemačkog prikazivanja, posramila je američke Hobbite!

"Mislim da je ovaj film dosad, barem u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, pogledalo više od četiri milijuna ljudi. To je golem uspjeh! Glumačka ekipa je izvrsna i mislim da će imati jednak uspjeh i u Hrvatskoj", rekao je Johannes Züll, predjednik Uprave RTL Hrvatska.