Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Mercedes-Benz S280

Vlasnik automobila u kojem je poginula princeza Diana: Nakon 25 godina prozvao vlast zbog nevjerojatnog poteza

Izgleda kako vlasnik Mercedesa u kojem je život izgubila princeza Diana i Dodi Fayed, zajedno s vozačem Henrijem Paulom , ne može nikako naći zajednički jezik s vlašću

Image
Foto: Profimedia
L. K./ 30.8.2022. u 21:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vlasnik automobila u kojem je poginula princeza Diana, 63-godišnji Jean-Francois Musa, zahtjeva od vlasti povrat automobila koji mu zakonski pripada. Unatoč njegovom zahtjevu, Musi vlasti nisu htjeli otkriti ni gdje se nalazi Mercedes, a vjerojatno im ni na kraj pameti nije vratiti mu automobil.

Jean-Francois Musa, koji je bio na čelu firme za iznajmljivanje limuzina 'Etoile Limousines', tvrdi da ne zna ni lokaciju na kojoj se čuva uništeni Mercedes-Benz S280. Prema procjeni stručnjaka, taj automobil vrijedi i do 10 milijuna funti iako je u potpunosti razbijen.

"Nemam pojma gdje je automobil. Sve što znam je da je zakonski moj i očito da ga želim nazad. Trebalo je biti vraćen do sada, ali se to nije tako ispostavilo. Uvijek sam ga potpuno posjedovao. Nije bilo podložno nikakvom financiranju", pojasnio je nedavno Musa.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Članovi kraljevske obitelji ne slažu se s Musom koji je predložio da automobil bude izložen u američkom muzeju u čast Diane. Očito vlasti smatraju kako ga je bolje držati u transportnom kontejneru u jednoj policijskoj stanici u pariškom predgrađu gdje se nalazio 2017. godine.

"Ovdje se čuvao, ali je premješten prije nekoliko godina. Ne znam gdje je. Morat ćete pitati gradonačelnika Pariza", izjavio jedan radnik za Mirror.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Podsjećamo kako je prema sudskoj istrazi koju je provela francuska vlast glavni i odgovorni za prometnu nesreću vozač Henri Paul koji je navodno tada bio pod utjecajem antidepresiva i alkoholnih pića. Bilo je potrebno 18 mjeseci za istragu u kojoj je zaključak da je vozač izgubio kontrolu zbog prebrze vožnje.

Prema rezultatu istrage britanskih vlasti, Diana i Dodi su bili žrtve ubojstva za što je odgovoran Paul i njegovo ponašanje čime su okončane teorije Dodijevog oca milijardera, Mohameda Al-Fayeda, prema kojima je nesreću "namjestio" MI6 (britanska tajna obavještajna služba) po nalogu kraljevske obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Nije bilo zavjere. Ovo je bila rutinska prometna nesreća od kakve svi strahujemo. Sve je to jako tužno", zaključio je Musa koji ovu godišnjicu neće provesti u Parizu.

Vozačev otac umro je lani u 90. godini života, navodno je do posljednjeg trena bio uvjeren da je netko imao umiješane prste u ovom poslu te da je njegov sin bio kolateralna žrtva pri ubojstvu princeze Diane.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
najveće ex-yu zvijezde

Tragične sudbine zvijezda 'Žikine dinastije': 'Žika' je tešku tugu skrivao čitav život, a 'Marija' je skončala na ulici

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba