Ostalo

Vraća se 'Matrix' saga: Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss će reprizirati uloge Nea i Trinity

Novi film će biti četvrti nastavak franšize vrijedne milijardu dolara, a produkcija bi trebala početi početkom iduće godine

Tabloid.hr
21.08.2019 09:28

Filmska kompanija Warner Bros. najavila je u službenom priopćenju rad na produkciji novog, četvrtog nastavka filmske sage ' Matrix '.

Deadline prenosi da će Keanu Reeves iCarrie-Anne Moss reprizirati uloge Nea i Trinity, dok će za režiju i scenarij biti ponovno zadužena Lana Wachowski .

Novi će film biti četvrti nastavak franšize vrijedne milijardu dolarakoja je započela filmom 'The Matrix' iz 1999., a nastavila se s 'The Matrix Reloaded' i 'The Matrix Revolutions' iz 2003. godine.

Uz Wachowski, scenarij će pisati i Aleksandar Hemon i David Mitchell, dok će produkcija početi početkom 2020.

"Ne možemo biti uzbuđeniji što s Lanom ponovno ulazimo u svijet 'Marixa'. Lana je pravi vizionar – jedinstvena i originalna filmska stvarateljica i uistinu smo oduševljeni što je odlučila režirati i producirati novi nastavak i za isti napisati scenarij", izjavio je Toby Emmerich ,predsjednikWarner Brosa.

"Puno ideja o našoj stvarnosti koje smo Lilly Wachowski i ja istraživale prije 20 godina danas su puno relevantnije. Jako sam sretna što mi se ovi likovi vraćaju u život i zahvalna sam na još jednoj šansi da radim sa svojim briljantnim prijateljima", rekla je redateljica Lana Wachowski koja je zbog filma izašla iz mirovine.

Inače, glasine o snimanju novog nastavka 'Matrixa' počele su kružiti još 2017. Možda ih je na konačnu potvrdu ponukala odnedavna zaluđenost društvenih mreža Keanuom Reevesom.

Više detalja o filmu će biti poznato u idućim mjesecima, a još uvijek je nepoznato hoće li Laurence Fishburne reprizirati ulogu Morpheusa.