Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
britanci slave

William i Kate krstili princezu Charlotte: voda za krštenje dopremljena iz rijeke Jordan

Velika Britanija je ponovno na nogama. Danas je njihova kraljevska miljenica drugi put u javnosti, i to u tradicionalnoj haljinici za krštenje. Istoj koju je njezin brat nosio prije dvije godine

Image
Foto: AP Images
Hina/ 5.7.2015. u 20:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea krstili su u nedjelju u Crkvi sv. Marije Magdalene na kraljičinom imanju u Sandringhamu svoju kćer, princezu Charlotte, u nazočnosti princa Georgea, kraljice Elizabethe, ostalih članova kraljevske obitelji, roditelja i sestre i brata Kate Middleton te kumova.

Kumovi su bili Catherinin rođak Adam Middleton, Williamova rođakinja Laura Fellowes, njegovi prijatelji Thomas van Straubenzee i James Meade te vojvotkinja prijateljica Sophie Carter. Princ Harry nije bio nazočan krštenju jer se trenutno nalazi u tromjesečnom posjetu Africi. Krštenje u privatnosti je predvodio nadbiskup Canterburya, prečasni Justin Welby, dok je građanima, njih nekoliko tisuća, prvi puta bio dozvoljen pristup području oko crkve kako bi mogli vidjeti malenu princezu i kraljevsku svitu. Charlotte je bila obučena u repliku haljinice od čipke i satena koja je bila sašivena 1841. za najstariju kćer kraljice Viktorije. Repliku je napravila kraljevska švelja Angela Kelly.

Image

William i Kate krstili princezu Charlotte

Fotogalerija
Image

William i Kate krstili princezu Charlotte

Fotogalerija

Princeza je krštena vodom koja je dopremljena iz rijeke Jordan zbog duhovnog značenja kojeg ona sa sobom nosi. Naime, izraelska plemena su pod vodstvom Jošue prešla rijeku Jordan i ušla u Obećanu zemlju nakon dugogodišnjeg lutanja u pustinji. U rijeci Jordan je, kako se vjeruje, Sveti Ivan krstio Isusa i započeo taj običaj krštenja uranjanjem u vodu kako bi vjernici pokazali da su se pokajali za svoje grijehe i okrenuli se Bogu za oprost.

U istoj crkvi iz 16. stoljeća krštena je i Williamova majka, princeza Diana, a u njoj se kraljevska obitelj tradicionalno okuplja za Božić. Crkva je također blizu Anmer Halla, drugog doma Williama i Kate. U tom utočištu u Norfolku vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea planiraju podizati svoju obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Javnost je sada prvi put vidjela Charlotte nakon izlaska iz bolnice sv. Marije 2. svibnja nakon rođenja. Cijelu ceremonije je ovjekovječio poznati modni fotograf Mario Testino kojeg često koriste Vogue and Vanity Fair. On je 1997. upravo za Vanity Fair fotografirao princezu Diana.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'GLAS GENERACIJE'

Žene kojima je pjevao Bob Dylan! S Joan je imao turbulentnu ljubav, a odnos s Edie Sedgwick intrigira i danas

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba