Ostalo

William i Kate se požalili na paparazze: 'Ne želimo da naša djeca odrastaju iza vrata palače'

"Incidenti su sve učestaliji, a njihova taktika sve više zabrinjava. Prijeđena je određena crta i svaka nova eskalacija predstavljat će istinsku opasnost za njihovu sigurnost", stoji u pismu

HINA
14.08.2015 15:37

Princ William i njegova suprugaprinceza Kate, osudili su u pismu upućenom u petak svim glavnim svjetskim medijima sve nasilnije paparazze koji po svaku cijenu žele fotografirati njihovu djecu Georgea i Charlotte .

"Prince George trenutačno je glavna meta paparazza", napisao je u pismu glasnogovornik vojvode i vojvotkinje od Cambridgea.

"Incidenti su sve učestaliji, a njihova taktika sve više zabrinjava. Prijeđena je određena crta i svaka nova eskalacija predstavljat će istinsku opasnost za njihovu sigurnost", stoji u pismu u kojemu se među ostalim navode razne metode što ih paparazzi koriste kako bi se dokopali fotografija potomaka kraljevske obitelji.

Izvori bliski kraljevskoj obitelji tvrde da je princ William osobito zabrinut zbog toga što smatra da se 'povijest ne bi smjela ponoviti'te svoju djecu želi zaštititi od nasrtaja beskrupuloznih freelance novinara, čija je žrtva bila njegova majka Diana. William je oduvijek vjerovao da su paparazzi koji su pratili njegovu majku u Parizu odgovorni za njezinu smrt 1997.

U pismu se ističe da vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea ne žele da njihovo dvoje djece 'odrasta isključivo iza vrata palače i vrtova s visokim zidovima', već im žele omogućiti igru i na javnim te polujavnim mjestima, na kojima neće biti izloženi neprestanom fotografiranju.

Princ George od rođenja se u javnosti pojavio pet puta, dva posljednja puta nakon rođenja sestre Charlotte.