Ostalo

'Zagreb nikad nije vidio ovako dobar koncert'

Ni kiša, ni nevrijeme hordama fanova nisu mogli pokvariti spektakl za koji su mjesecima živjeli. Najveća pop zvijezda današnjice, Robbie Williams, ukazao se na Maksimiru u jednom od svojih najboljih izdanja i svojim najvećim hitovima bacio u trans čak 40.000 ljudi.

RTL
14.08.2013 18:15

Očekivanja su bila velika, a Robbie ih je, čini se, i više nego ispunio.

"Čini mi se da to što smo vidjeli od Robbieja Williamsa sinoć je bio apsolutno najbolji ili ponajbolji koncert koji je ikad održan u Zagrebu i šire, ono što bi Hladno Pivo reklo: na ovim prostorima...", kaže oduševljeni glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš .

40 tisuća ljudi uglas je pratilo svog idola pjevajući njegove najveće hitove, a broj onih koji su kradomice uživali u dvosatnom maksimirskom spektaklu na terasama i kafićima u blizini stadiona nikad nećemo ni doznati.

"Način na koji on to čini, kako komunicira s tim ljudima koje izvede na stage, kako komunicira s ljudima u publici doista je fascinantan, njemu je to toliko prirodno i normalno i neusiljeno to radi na jedan takav simpatičan i šarmantan način da ga to čini normalnijim nego što bi čovjek očekivao od pop zvijezde", komentira Dragaš.

Ni kiša ni ružno vrijeme nisu uspjeli pokvariti dojam koji je karizmatični Britanac ostavio na publiku, a svojom turnejom Take The Crown definitivno je potvrdio titulu neupitnog kralja popa.

"On je zapravo užasno simpatičan, šarmantan, fantastično komunicira s publikom, to nije samo koncert, to je i stand up komedija i cabaret i engleski humor, autoironija, samoparodija, on priznaje svoje grijehe, priznaje svoje mane i to je ono što ga čini jedinstvenom pop zvijezdom", smatra Dragaš.

Bez ikakvih posebnih zahtjeva uoči koncerta koji su inače sasvim uobičajeni za zvijezde njegova kalibra, Robbie se svojoj publici sinoć približio vjerojatno više nego mnogi njegovi estradni kolege.

A zagrebačka publika će mu na tome biti vječno zahvalna.