Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Svugdje sa osmijehom

Žarko Potočnjak prebolio je karcinom i borio se s KOPB-om: 'Moram piti puno lijekova i primati kisik kroz cjevčice'

Još u mladosti liječnici su mi dijagnosticirali bronhitis. Mladi Žarko, strastveni ljubitelj cigareta, unatoč upozorenju liječnika - nije htio ostaviti cigarete. O kasnijim posljedicama, otvoreno je pričao

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
T.M./ 21.10.2021. u 14:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Legendarni glumac Žarko Potočnjak preminuo je jutros u 76. godini života. Karizmatični velikan ostavio je trag u hrvatskoj kinematografiji, a desetljećima će još živjeti kroz svoja djela u kojima će uživati i neke nove generacije. 

Iako uvijek s osmijehom na licu, Žarku je prije točno 20 godina dijagnosticiran karcinom na desnom plućnom krilu. Godinu dana kasnije operiran je u bolnici Jordanovac. Operacija je bila teška, ali je sve dobro završilo. Inače, glumac je bio prvi izliječeni pacijent od karcinoma pluća u Klinici za plućne bolesti Jordanovac.

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Image
Petar Glebov/PIXSELL

(FOTO: Petar Glebov/PIXSELL)

Nažalost, krajem 2019. godine, Žarko je otkrio da boluje od kronično opstruktivne bolesti pluća.

''Ostao sam bez riječi kada sam shvatio da nešto opet nije u redu sa mnom. Naime, prije 19 godina na Jordanovcu sam operirao karcinom pluća, uspješno se izliječio, da bi mi prije dvije godine liječnici rekli da bolujem od kronično opstruktivne bolesti pluća, odnosno KOPB-a", pričao je krajem 2019. godine u intervjuu za Story. 

Još u mladosti liječnici su mi dijagnosticirali bronhitis. Mladi Žarko, strastveni ljubitelj cigareta, unatoč upozorenju liječnika - nije htio ostaviti cigarete. O kasnijim posljedicama, otvoreno je pričao za spomenuti magazin. 

Image
Foto: Petar Glebov/Pixsell
Image
Petar Glebov/Pixsell

(FOTO: Petar Glebov/Pixsell)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Prije otprilike 40 godina, dok sam još bio mlad, liječnik mi je rekao da imam bronhitis i da bih trebao prestati pušiti. Nisam to tada ozbiljno shvaćao jer sam pušio od 16. godine. Međutim, sve to dovelo me do toga da danas moram piti puno lijekova i primati kisik kroz cjevčice jer bolujem od KOPB-a", pričao je legendarni glumac pa otkrio kako mu zdravstveno stanje ide nagore. 

Image
Počivao u miru

Preminuo je glumac Žarko Potočnjak, jutros u 76. godini

Image
Počivao u miru

Preminuo je glumac Žarko Potočnjak, jutros u 76. godini

''Nabolje ne može ići. Problem KOPB-a je nedostatak kisika u tijelu. Krenulo mi je prvo s nogama, koje su jako važan dio tijela, a hod me počeo prvi izdavati. Zatim se osjete simptomi i na drugim dijelovima tijela, primjerice na rukama. Najstrašnije je što u tim trenucima kad ostanete bez kisika zavlada panika'', rekao je svojedobno. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
manje poznate polovice

Dijeli ih nekoliko minuta razlike: Slavne osobe za koje niste znali da su blizanci

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba