Play ponuda
Play ponuda
YOUTUBE SENZACIJA

Zašto se Baka Prase uopće tako nazvao? Evo što stoji iza ovog neobičnog nadimka

Mnogima je promaknuo podatak zašto se YouTube zvijezda odlučila koristiti nadimak Baka Prase

Image
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
L. K./ 2.9.2022. u 11:15
Play ponuda

Najpopularniji YouTuber u regiji ili kako sam sebe zove "institucija", 25-godišnji Bogdan Ilić iza sebe ima završenu osnovnu i srednju glazbenu školu u Beogradu gdje je učio svirati klavir. Nakon neuspjelog pokušaja upisivanja glazbene akademije, okrenuo se svojoj drugoj ljubavi koja je ubrzo prerasla onu pomalo stroge glazbene škole i klavira.

Očito Ilić voli tipke, neovisno je li riječ o onim klavirskim ili tipkama na računalnoj tipkovnici jer se, uz sviranje klavira, od malih nogu zabavljao igranjem računalnih igrica, popularno nazvano "gejmanje". U to doba, nije imao vlastito računalo pa je sate kratio u igraonicama gdje se sastajao s prijateljima i poznanicima koji su također bili u potpunosti posvećeni MOBA-i (Multiplayer online battle arena) igre League of Legend (LoL).

Image
Foto: privatni album
Image
privatni album

Riječ je o žanru igrice u kojoj se međusobno natječu timovi. U njoj svaki od igrač upravljanja jednim superjunakom iz vlastitog "arsenala". Konačni cilj ove videoigre je uništenje neprijateljske baze uz pomoć takozvanih miniona.

Kako sam Bogdan Ilić tvrdi, nije nimalo kreativan način preko kojeg je došao do svog nadimka. Njegov nadimak u već navedenoj igri LoL bio je Pepa Prase, ali ubrzo mu je netko ukrao nadimak u igraonici pa je tako Ilić odlučio promijeniti nadimak Baka Prase. Bogdanovi roditelji nisu bili optimistični oko njegove odluke profesionalnog igranja videoigara, stoga ne čudi da su bili uporni u pokušajima nagovaranja da pokuša ponovno upisati glazbenu akademiju. Ipak, kada su vidjeli kakav protok novca postoji u spomenutoj industriji, pustili su Bogdana da radi ono što mu najbolje ide i u čemu se vješto snalazi - gejmanju i snimanju YouTube videa..

Image
Foto: RTL Vijesti
Image
RTL Vijesti

Podsjećamo kako je Bogdan Ilić dijete redatelja, pisca i pravoslavnog svećenika Nenada i majke Anastasije koja iza sebe ima dva završena fakulteta - Fakultet dramskih umjetnosti i Teološki fakultet u Beogradu. Inače, Bogdan ima starijeg brata Pavla i sestru Jelisavetu, te mlađu sestru Nataliju.

Image
Foto: Instagram
Image
Instagram
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
HOT, HOT

Hrvatica bujnog poprsja dokazala gotovo nemoguće: Ovo je jedan od najljepših trenutaka u njeznoj karijeri

Play ponuda

Više s weba