Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
prepoznatljiv gromoglasan smijeh

Želio je dovesti Delboya u Hrvatsku, a Ice T mu je bio prijatelj – otkrivamo nepoznate detalje iz života lege...

Možda Boycieja više nema, no fanovi serije neće zaboraviti likove zbog kojih su doslovno plakali od smijeha

Nikolina Zečić/ 26.9.2021. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najglasniji smijeh televizijskih ekrana,  poznat kao podmukli prodavač automobila u Peckhamu umro je u 80. godini. Smrt Johna Challisa, najpoznatijeg po ulozi Boycieja u seriji 'Mućke' rastužila je obožavatelje u Hrvatskoj i regiji gdje je John uvijek bio rado viđen gost. Kakav je bio privatno te zašto je toliko volio Hrvatsku i Srbiju doznajte u priči . 

Beskrupulozni trgovac rabljenih automobila, najmrži prijatelj Del Boya i ekipe iz 'Kobilje glave', varalica na pokeru i smijeh koji se ne zaboravlja - takav je bio John Challis odnosno Boycie iz kultne humoristične serije 'Mućke' kojeg ste obožavali mrziti!

U seriji je glumio od 1981. do 2003., a njegov lik bio je toliko popularan da ga je iskoristio u četiri spin-offa serije 'Zelena trava', gdje je glumio također s televizijskom suprugom Marlene.

Challis je bio totalna suprotnost Boycieju -  do 22. godine radio je kao agent za nekretnine sve dok mu nije dosadilo pa se odlučio pridružiti putujućem kazalištu. Ženio se četiri puta i nije imao djece.

Uvijek nasmijan, društvenjak, prijateljevao je s američkim reperom Ice T-om, bavio se vrtlarstvom, proučavao povijest, a ovim dijelom Europe bio je toliko opčinjen da je lani snimio dokumentarac "Boycie u Beogradu".

Koliko je volio naše susjede govori i činjenica da je podržavao djevojke iz grupe Hurricane na Eurosongu, te čak i podnio zahtjev za srpsko državljanstvo. 

Osim komedije, John je boraveći na ovim prostorima isprobao razne delicije i pića, od kojih mu je bila najdraža šljivovica. A ono što je najdraže obožavateljima iz serije je poznata Del Boyeva fraza...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

No Boycie je osim naših susjeda, posebnu pažnju pridavao i Hrvatskoj. U jednom od posljednjih intervjua koji je dao prije šest mjeseci novinaru 24 sata Davoru Lugariću, otkrio je kako s Davidom Jasonom planira posjetiti Lijepu našu. No to nažalost nismo dočekali

Za njim ne plaču samo fanovi. Challisova smrt dotukla je i njegove kolege. Sue Holderness, koja je glumila Marlene obratila se obožavateljima putem društvenih mreža, baš kao i David Jason.

"Marlene bez Boycieja – to je nezamislivo. John Challis je bio moj partner na ekranu i moj voljeni prijatelj. Počivao u miru, dragi Johne", napisala je Sue Holderness.

"Tako tužna vijest. John je bio tako divan čovjek, odličan glumac i moj prijatelj više od 40 godina. Teško je zamisliti svijet bez njega", istaknuo je David Jason. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
ljubav je na selu

Sve je teže na farmama! Hrvoje izbacio Suzanu, a ona poručila: 'Imam žuljeve, no očito se to ne cijeni!'

Image
POČIVAO U MIRU

U 80. godini napustio nas je John Challis: Svjetsku slavu je postigao u seriji 'Mućke'

Image
POČIVAO U MIRU

U 80. godini napustio nas je John Challis: Svjetsku slavu je postigao u seriji 'Mućke'

Možda Boycieja više nema, no fanovi serije neće zaboraviti likove zbog kojih su doslovno plakali od smijeha. Mi smo se stoga prisjetili njegovih najboljih scena iz Mućki.

Odmor u Miamiu je kao san, zar ne? Tako je mislio i Boycie kada je s Marlene i sinom uživao u prirodi, no čak i tada, Rodney i Del Boy poremetili su mu planove.

Pokeraška scena nije samo naš najdraži izbor već i Johnov. 

I jedna od legendarnih scena svakako je ona kada je Del Boy htio prodati novorođenče Boycieju i Marlene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedno je sigurno - ovaj britki humor, hladokrvne izjave i gromoglasan smijeh teško će netko zamijeniti na televizijskim ekranima. Hvala mu na nezaboravljenoj izvedbi zbog kojeg ćemo još dugo pamtiti. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Preljub u pitanju

Prevario fatalnu Dilletu? Can Yaman i Demet u isto su vrijeme prekinuli s partnerima – slučajnost ili?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba