Ostalo

Životni put Ivane Trump! U mladosti je zahvaljujući skijanju pobjegla od komunizma, a Trumpa je upoznala...

Ivana Trump imala je zanimljiv životni put tijekom kojeg je više puta dokazala koliki je borac

Barbara Marinović
14.07.2022 22:54

"Njen ponos bilo je njezino troje djece. Bila je veoma ponosna na njih, kao što smo i mi svi bili ponosni na nju. Počivaj u miru, Ivana", napisao je u dirljivom oproštaju od svoje prve supruge Donald Trump. Nazvao je Ivanu divnom, lijepom i nevjerojatnom ženom koja je vodila sjajan i inspirativan život. Odlazak Ivane Trump šokirao je cijeli svijet. U 74. godini života preminula je u svom domu u New Yorku. Navodno je preminula uslijed zastoja srca, no više detalja o njezinom odlasku nije poznato. Poznati su, s druge strane, mnogi detalji o životu ove dame.

Rođena u Čehoslovačkoj

Ivana Trump rođena je kao Ivana Marie Zelníčková u Čehoslovačkoj. U obitelji oca Miloša i majke Marije Ivana je vrlo rano pokazala interes za sportom. Njezin otac njegovao je ljubav svoje djevojčice prema skijanju pa je u konačnici Ivana 1972. godine pozvana u skijaški tim za Olimpijske igre. Kasnije je govorila da joj je skijanje bio način da izađe iz tadašnjeg komunističkog bloka iz kojeg je brojna mladost pokušavala pobjeći. U ranoj mladosti udala se za austrijskog skijaša i agenta za nekretnine Alfreda Winklmayra, a sve kako bi zadržala stranu putovnicu.

Ivana i Donald Trump

Nakon diplome, emigrirala je u Kanadu

Nije se bavila samo skijanjem, Ivana se i obrazovala pa je u Pragu sedamdesetih magistrirala tjelesni odgoj. Uskoro je emigrirala u Kanadu, u Montrealu je radila kao model. 1976. razvela se od Alfreda i preselila u New York, gdje je upoznala Donalda Trumpa. Sin uspješnog poduzetnika Freda živio je već tada životom privilegirane američke mladeži, a ljepota stasite Ivane ostavila ga je bez teksta. Toliko da su se već 1977. odlučili vjenčati. Zajedno su, a često je to pričao i sam Donald, bili tim iz snova. Nije Ivana Donaldu bila tek lijepa žena koju je vodio za sobom na zabave visokog njujorškog društva, ona je bila njegova partnerica u brojnim poslovnim pothvatima. Ambiciozna i energična, prihvaćala se i sama velikih projekata, zajedno su dizali hotele i kasina, a Ivana je u svemu imala upliva.

Ivana Trump

Vješta poduzetnica i posvećena majka

Nije se mogla, doduše, zanemariti ni njezina uloga majke. S Trumpom je dobila troje djece - Ivanku, Erica i Donalda. Jr., kojima se pokušavala što više posvetiti. Ivana je imala veliku ulogu te je bila potpredsjednica Trumpovog poslovnog carstva. Sve to donijelo joj je 1988. godine američko državljanstvo. No, bračna idila nije potrajala. 1991. godine predali su papire za razvod, a sve zbog Trumpovih izvanbračnih afera. Ivana to nije mogla tolerirati, no s bivšim suprugom ostala je u dobrim odnosima te ga je podržala na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Ivana je i nakon razvoda nastavila bilježiti poslovne uspjehe, pokretala je linije odjeće i nakita te je napisala i nekoliko knjiga. Nakon Trumpa, udala se još dvaput, no nijedan brak nije potrajao. Do kraja života bila je iznimno ponosna na svoju djecu te je živjela, kažu njezini najmiliji, punim plućima.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.