Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BOGAT ZAGROBNI ŽIVOT

Znate li koja mrtva zvijezda najviše zarađuje?

Trinaest pokojnih zvijezda iz industrije zabave uživa 'bogat zagrobni život' i zarađuje milijune: samo lani ta je skupina odabranih pokojnika utržila 532,5 milijuna dolara, objavio je časopis Forbes.

Image

Michael Jackson Michael Jackson

M. B./Hina/ 25.10.2012. u 15:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

ZAGREB - Pokojna holivudska legenda ElizabethTaylor iznimno je na čelu popisa jer je lani zaradila 210 milijuna zahvaljujući velikoj dražbi svoga nakita, odjeće i umjetnina. Na dražbi u Londonu i New Yorku najskuplje je prodana jedna VanGoghova slika u njezinu vlasništvu, za 184 milijuna.

Uobičajeni lider MichaelJackson je ovaj put drugi, a Forbes ga opisuje kao "postmortem kralja gotovine". Ta zvijezda popa koja je 2009. ubijena predoziranjem lijekovima u dobi od 50 godina, nakon smrti zarađuje više i od jedne živuće zvijezde. Lani je zaradio 145 milijuna dolara.

Onaj drugi 'king', ElvisPresely, kralj rock'n'rolla, lani je zaradio 55 milijuna i treći je na listi.

Otac Charlieja Browna Charles Schulz visoko je plasiran, četvrti. I 67 godina nakon što je strip Peanuts prvi put objavljen, Charlie i ekipa veoma su aktivni - nedavno je Fox najavio da će autori Ledenog doba snimiti i film o njima.

Slijede BobMarley sa 17 i JohnLennon s 12 milijuna zarađenih dolara.

Marley koji je umro s 36 godina od raka, za života i nije bio poznat po komercijalnim pothvatima, ali iz groba se javlja kao sposoban biznismen. Lennon nastavlja zarađivati na ostavštini legendarnih Beatlesa, na 63 milijuna albuma prodanih samo u SAD-u od 1992.

MarilynMonroe zaradila je lani jednako kao i AlbertEinstein, 10 milijuna dolara. Od Einsteina se, piše Forbes, mnogo može očekivati u 2015., jer se tada navršava stotinu godina od njegove teorije relativnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

S lanjskom zaradom ispod deset milijuna još su na popisu autor TheodorGeisel, poznatiji kao Dr. Seuss, američki pisac, u Europi najslavniji po djelu Kako je Grinch ukrao Božić, glumac SteveMcQueen, glumica BettyPage, pisac RichardRogers i drugi pokojni Beatle GeorgeHarrison.

McQueen, i 23 godine nakon smrti oličenje svega što je 'cool', kao zaštitni znak Tommyja Hilfigera i Persola te kao ambasador TagHeuera zaradio je lani osam milijuna dolara.

Toliko je zaradila i BettiePage, pin-up djevojka čiji je izgled i danas popularan pa se linija trgovina odjećom s njezinim imenom proširila na Los Angeles, Las Vegas i Philadelphiju.

Kompozitor RichardRogers koji je zajedno s tekstopiscem OscaromHammersteinom stvorio neke od najpoznatijih američkih mjuzikla, a možda je najpoznatiji po djelu 'Moje pjesme moji snovi', u 2011. zaradio je šest milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
INTERVJU

Martina iz 'Ljubav je na selu' za RTL.hr o svom farmeru: 'Vrlo brzo sam zaboravila na razliku u godinama!'

Najmlađi i možda najzapostavljeniji Beatle za života George Harrison je sa zarađenih pet i pol miljuna dolara pokazao što je bogat zagrobni život.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
MILJENIK ŽENA

Zavodnik i nekadašnji James Bond je neprepoznatljiv: Snima novi film u kojem bježi iz staračkog doma

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba