Ostalo

Znate li tko je 'pravi' Machine Gun Kelly? Nije 'reper' roze kose koji ljubi Megan Fox

Pravi' Machine Gun Kelly rođen je 1895. godine, a točno 95 godina nakon njega rodio se dječak koji mu je preuzeo slavni nadimak koji je unosio strah u kosti običnim građanima sredinom 20. stoljeća

RTL.hr
15.07.2022 16:30

Popularna serija 'Stranger Things' čija je četvrta sezona prikovala milijune gledatelja za kauč, za pojedince sadrži sasvim nostalgične elemente, dok za one malo mlađe otkriva njima sasvim novi svijet - razdoblje osamdesetih godina. Riječ je o nekim pjesmama, filmovima, trendovima, odjeći i tome sličnom koji su postali već dijelom pop kulture. U vrlo sličnoj situaciji našao se i Colson Baker negdje oko 2006. godine kada je otkrio djelić popularne kulture SAD-a s početka 20. stoljeća. Uočio je ime pod kojim je bio poznat jedan od najvećih američkih gangstera - George Francis Barnes Jr. poznatiji kao Machine Gun Kelly. Glazbenik je tada učinio nešto što ne bi nikada za života tog gangstera, preuzeo mu nadimak i koristi ga kao umjetničko ime pod kojim nastupa malo manje od dva desetljeća.


Tko je gangster Machine Gun Kelly?

'Državni neprijatelj', gangster starog kova i jedna od središnjih figura kampanje kojom se vodila borba protiv ovakve vrste kriminala na razini FBI-a dok je na njegovom čelu bio J. Edgar Hoover tridesetih godina prošlog stoljeća. U svojih 59 godina života, Machine Gun Kelly, pravog imena George Francis Barnes Jr., bavio se raznim vrstama ilegalnih poslova, a svoj put s one strane zakona započeo je u doba prohibicije i to kao, ni manje ni više nego li krijumčar alkoholnih pića zbog čega je uhićen 1928. godine. Zatvorska kazna isprva mu nije bila baš kratkotrajna, no on ju je učinio takvom svojim uzornim vladanjem. Kada je pušten na slobodu, brzo je oženio Kathryn Thorne , koja je već tada bila iskusna kriminalka. Zajedno su pljačkali po Fort Worthu pa mu je tada supruga kupila automatsku pušku marke Thompson zbog koje ga je odlučila nazvati 'Machine Gun Kelly'. Upravo tu automatsku pušku su koristila u pljačkama banaka, kako je ostatak SAD-a i saznao za njegovo "krimi" ime.

Gangster Machine Gun Kelly pravog imena George Francis Barnes Jr.

Sve mu je išlo od ruke do dana 22. srpnja 1933. godine u Oklahoma Cityju kada je s Albertom Lawrenceom Batesom ušao u dom tajkuna Charlesa Urschela koji je svoje bogatstvo ostvario prodajom nafte. U vrijeme otmice Kellyja i Batesa, Charles je igrao bridž u društvu prijatelja odakle je odvezen na jednu teksašku farmu. Ondje je držan u zatočeništvu punih osam dana, a pušten je tek nakon što je obitelj platila otkupninu. S obzirom na to da je bila riječ o otmici bogataša na vrloj moćnoj poziciji, ne čudi da se tada u svemu brzo pronašao prvi čovjek FBI-a Hoover. Osim privođenja Kellyja, plan mu je bio dovesti FBI u središte pozornosti (FBI tada nije bio baš poznata agencija), a odmah nakon toga je htio skrenuti pažnju javnosti na nove zakone protiv otmičara. Inače, ti zakoni su stupili na snagu nakon otmice 20-mjesečnog Lindberghovog sina.

Cijeloj istrazi FBI-a je uvelike pomogao oteti tajkun Urschel koji je pamtio sve što je mogao, unatoč tome što mu je preko očiju stavljen povez, a trudio se ostavljati i svojevrsne tragove po kojima bi istražitelji mogli prepoznati gdje je točno odveden i tko ga je ondje odveo. To je uvelike pomoglo agentima FBI-a koji su sve više stezali obruč oko osumnjičenih dok ih nisu pronašli 26. rujna 1933. godine u Memphisu. Kada su opkolili Barnesa i njegovu suprugu, šuška se kako je slavni gangster uzviknuo: "Ne pucajte, V(ladini) ljudi" ("Don't shoot, G-Men"). To je postao sleng koji se održao i do danas te se odnosi na pripadnike FBI-a. Već je 12. listopada Machine Gun Kelly bio osuđen na doživotni zatvor pa je tom prilikom ispisao novu stranicu povijesti.

Machine Gun Kelly je postao prva osoba u povijesti koju se prevozilo zrakoplovom, a isto tako i prva osoba čije je suđenje snimano filmskim kamerama u sudnici. Idućih 17 godina svog života proveo je u poznatom zatvoru Alcatraz gdje se, baš kao nekad, ponašao kao uzorni zatvorenik. Nakon Alcatraza je prebačen u Fort Leavenworth 1951.godine gdje je ubrzo nakon transporta preminuo od posljedica srčanog udara.


Tko je glazbenik Machine Gun Kelly?

Glazbenik Machine Gun Kelly (MGK) pravog imena Colson Baker postaje tema gdjegod se pojavi zahvaljujući društvu svoje djevojke Megan Fox . Ako i niste veliki obožavatelj glazbenog žanra kojim "pliva", s pravom se možete pitati tko je on zapravo, kakav je život vodio i kako točno zvuče njegovi hitovi?

Njegova ljubav prema glazbi započela je još u djetinjstvu. Glazbenim putovanjem kroz hip-hop otkrio je prva tri repera koja su ga očarala. Bila je riječ o Ludacrisu, Eminemu i DMX-u, a njegov interes je enormno porastao za navedenim žanrom nakon preslušavanja DMX-ove 'We Right Here' s albuma 'The Great Depression'. Svoju glazbenu karijeru otvorio je singlom "Alice In Wonderland" 2010. godine. Upravo s tim singlom ostvario je uspjeh na nacionalnoj razini.

Jedan od najvećih hitova 31- godišnjeg glazbenika Machine Gun Kellyja je pjesma 'Bad Things' koju je snimio s Camilom Cabello . Jedna od njegovih najvećih uspješnica je pjesma 'Bloody Valentine'. U spotu se s njim glumi i njegova djevojka Megan Fox. Neki od njegovih mnogobrojnih hitova su: 'Rap Devil', 'Glass House', 'Roll the Windows Up', 'My Ex's Best Friend', 'I Think I'm OKAY', 'Forget Me Too', 'Papercuts', 'Candy' i ostali.

Od tinejdžerskih dana, Colson Baker je tvrdio kako puši kanabis na dnevnoj bazi. Jednom prilikom je konzumaciju kanabisa opisao kao "izvor sreće i način na koji ljudi (sami po sebi) mogu osjetiti malo više ljubavi". Njegova opsesija kanabisom se može čuti ili iščitati iz njegovih stihova. U vrijeme prije objavljivanja albuma 'Lace Up', točnije oko 2012. godine je bio ovisnik o heroinu. Da stvar bude gora, bio navučen i na još jednu tešku drogu prije 2020. godine - kokain. Njega bi u to vrijeme dodatno "začinjavao" alkoholom. U studenom 2020. je otkrio kako je ovisan o Adderallu zbog kojeg je tražio odvikavanje. Inače, Adderall se, između ostalog, sastoji od soli amfetamina pa se propisuje za liječenje poremećaja pažnje i hiperaktivnosti.

Njegov ljubavni život doživio je potpuni procvat kada je upoznao 35-godišnju glumicu Megan Fox s kojom je u vezi od svibnja 2020. godine. Megan Fox i Machine Gun Kelly neprestano su u središtu pozornosti otkada su postali nerazdvojan par, a tome je pripomoglo i druženje glumice s Kourtney Kardashian .

Podsjećamo kako je još u tinejdžerskim danima bio je u vezi s Emmom Cannon , koja je majka njegove kćeri Casie Colson Baker . Pamti ga se i kroz vezu s 37-godišnjom glumicom i modelom Amber Rose s kojom se počeo viđati u travnju 2015. godine. Prije Megan, početkom 2020. godine povezivalo ga se s 21-godišnjom glazbenicom Noah Cyrus . Iako su viđeni na zabavi nakon dodjele Grammyja, nikada svoj odnos nisu potvrdili kao vezu.

U ožujku 2020. godine počeo je vezu s modelom Sommer Ray , no već idućeg mjeseca su se razdvojili. O svemu je progovorila u podcastu Logana Paula . "Izlazila sam s Colsonom, nikad nisam spavala s njim... Svoje dečke natjeram da pričekaju najmanje tri mjeseca jer moram biti sigurna da su dobri prema meni. Colson jednostavno nikad nije prošao test", otkrila je. "Ne osjećam se loše kad to kažem jer me je na neki način prevario s Megan Fox. Rekao mi je 'Dođi sa mnom u Portoriko', a ja sam pristala. On je tamo snimao film 'Switchblade Grass', film koji snima s Megan. Čekala sam u hotelu cijelo vrijeme dok je on snimao s njom, ne razmišljajući o tome što se može dogoditi. Mislila sam da je starija i da ima djecu, da je udana...", dodala je Sommer Ray.

Podsjećamo kako Machine Gun Kelly ima 13-godišnju kćer Casie Colson Baker iz prijašnje veze s kojom objavljuje slike na svom Instagram profilu.