Ostalo

Zvijezda 'Igre prijestolja' progovorila o teškoj bolesti: 'Morali su mi otvarati lubanju, nisam se mogla...

Britanska glumica Emilia Clarke je otkrila da je pretrpjela dva puknuća aneurizme zbog čega je skoro umrla

Tabloid.hr
22.03.2019 10:06

Emilia Clarke , zvijezda serije 'Igra prijestolja', otkrila je kako je prije osam godina pretrpjela moždani udar zbog kojeg se nije mogla sjetiti ni vlastitog imena.

Bilo je tou veljači 2011., taman kad je završavala snimanje prve sezone popularne serije.Bila je u teretani i počela osjećati glavobolju. S obzirom da joj je bilo sve lošije, otišla je u bolnicu gdje su joj liječnici dijagnosticirali opasan tip moždanog udara uzrokovan krvarenjem u prostoru koji okružuje mozak.

"Imala sam aneurizmu, arterijsku rupturu.Svake minute u danu mislila sam da ću umrijeti", ispričala je Emilia.

Kad se probudila, nije se mogla sjetiti kako se zove, a neko vrijeme nije mogla ni govoriti.

"Taman kad su mi se svi snovi ostvarili, skoro sam izgubila život. Bez govora sam bila potpuno izgubljena. Bili su to najgori trenuci mog života i željela sam samo da me skinu s aparata, tražila sam da me puste da umrem. Sva sreća pa je moja mama sve to ignorirala i pokušavala me uvjeriti da će sve biti dobro", napisala je Clarke.

Dvije godine kasnije imala je novo krvarenje u mozgu zbog kojeg je ponovno morala na operaciju koja je ovaj put uključivala otvaranje lubanje.

"Oporavak je bio još bolniji nego nakon prve operacije. Izgledala sam kao da sam prošla kroz rat grozniji od onoga kojeg je iskusila Daenerys . Sa operacije sam izašla sizljevom iz glave. Komadići moje lubanje zamijenjeni su titanom. Imam vidljivi ožiljak koji se uvija od mog vlasišta do uha, ali u početku nisam znala da će biti vidljiv", otkrila je Emilia.

"Danas znam reći ljudima da su mi kirurzi oduzeli dobar ukus u muškarce ali, naravno, ništa od toga u to vrijeme nije bilo nimalo smiješno", zaključila je glumica koja je osnovalahumanitarnu organizaciju SameYou čiji je cilj pružiti podršku mladim ljudima koji su doživjeli sličnu sudbinu.