Play ponuda
Play ponuda
sjajna rekla hrvatskoj

Zvijezda 'Igre prijestolja' promovira ljepote Splita

Zvijezda hit serije 'Igra prijestolja', koja se upravo snima u Hrvatskoj, izazvala je veliki interes za Split objavivši fotku na društvenoj mreži iz grada pod Marjanom.

Image
Foto: Instagram
RTL/ 6.9.2014. u 11:00
Play ponuda

Glumica Nathalie Emmanuel, poznata po utjelovljenju Khaleesine sluškinje u hit seriji Igra prijestolja, na Instagramu objavila je fotografiju na kojoj pozira u Splitu u kvartu Geto.

Obožavatelji su je odmah upitali gdje je fotka snimljena te su se oduševili izgledom grada pod Marjanom.

Peta sezona Igre prijestolja trenutačno se snima u Hrvatskoj, a glumci su slobodno vrijeme iskoristili za razgledavanje dalmatinskih ljepota.

Splitu više od 350.000 kuna od snimanja serije

U iznajmljivanju gradskih prostora za snimanje serije Igra prijetolja grad Split i gradske tvrtke uprihodit će više od 350.000 kuna, izvijestio je sinoć gradonačelnik Ivo Baldasar.

"Prihod grada od najma javnih površina na kojima se snima serija je 54.000 kuna, a gradskih tvrtaka 297.320 kuna, to jest ukupno 351.320 kuna", navodi se u večerašnjem priopćenju ureda splitskog gradonačelnika.

Kako se objašnjava, najveći dio prihoda odnosi se na najam Dikolecijanovih podruma kojima upravlja Muzej grada Splita (od najma je izostavljen samo prolaz kroz podrume) te na najam gradskoga parkirališta na Rivi kojim upravlja gradska tvrtka Promet.

"Grad Split je iznimno privilegiran što je dobio mogućnost biti domaćin, to jest što je odabran kao destinacija za snimanje iznimno popularne i gledane serije 'Igra prijestolja'", istaknuo je Baldasar. Rekao da je grad bio kooperativan u pregovorima s producentima serije, ali istodobno i odgovoran prema javnim resursima te je odlučeno da se javne površine od kojih grad nema prihoda izostave od naplate, za razliku od onih komercijalnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Baldasar je također rekao kako svim zainteresiranim za slične projekte Split nudi domaćinstvo, gostoprimstvo i suradnju jer je to njegov 'očiti interes'.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
pjevačica u problemima

Sandra Afrika pod istragom zbog navodne utaje poreza?

Play ponuda

Više s weba