Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
zato što sam djevojčica

Zvijezde 'Igre prijestolja' u kampanji protiv nasilja nad djevojčicama

Iako hit serija 'Igra prijestolja' obiluje scenama nasilja, posebice onoga nad ženama, glumice Natalie Dormer i Lena Headey svjesne su problema te su pozvale sve da se uključe u ovu borbu jer odgovornost je na svakom pojedincu.

Image
Foto: Because I am a Girl
RTL/ 3.10.2014. u 7:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svake dvije sekunde u svijetu je jedna djevojčica prisilno udana. Gotovo 40 milijuna djevojčica je udano u dječjoj dobi svake godine. Više od 130 milijuna djevojčica i žena žrtve su nasilnog genitalnog sakaćenja.

Upravo zbog ovakvih stravičnih podataka, pokrenuta je kampanja Zato što sam djevojčica kojoj je cilj pomoći djevojčicama i ženama izloženim različitim oblicima zlostavljanja u najsiromašnijim zemljama svijeta. Kampanja, prije svega, fokusirana je na osvještavanje i dokidanje dječjih brakova i genitalnog sakaćenja djevojčica.

U ulozi zaštitnih lica kampanje našle su se zvijezde hit serije Igra prijestolja. Iako serija obiluje scenama nasilja, posebice onoga nad ženama, glumice Natalie Dormer i Lena Headey svjesne su problema te su pozvale sve da se uključe u ovu borbu jer odgovornost je na svakom pojedincu i pojedinki.

"Nadam se da ćemo jednoga dana živjeti u svijetu gdje djevojčice neće biti izložene nasilnim običajima", kazala je glumica Lena Headey, koja u seriji glumi kraljicu Cersei Lannister.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
novi hit na internetu

Procurile dosad neviđene fotografije 16-godišnje Angeline Jolie u bikiniju

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba