Ostalo

Zvijezde znaju zašto: Selfie s plaže je apsolutni hit!

Malo, manje, najmanje odjeće i vrući ljetni selfie je gotov. To je pravilo kojim se vode naše zvijezde dok na osamljenim plažama rade na vlastitu PR-u i naslikavaju se u izazovnim pozama i oskudnim kupaćim kostimima. Vjerovali ili ne, tekstovi uz takve fotografije najčitanije su vijesti na portalima. Ovaj način promocije odobrili su i stručnjaci. Zašto je ljetni selfie s plaže apsolutni must have naših zvijezda!

RTL
24.07.2014 17:56

Paparazzi će uskoro ostati bez posla jer njihove radne zadatke preuzimaju oni koje su donedavno sačekivali skrivajući se iza stijena i čekajući da zvijezde skinu svoju odjeću i ukažu se u kupaćem kostimu. To je nekada bio 'dobar ulov'! Sve dok se nisu pojavile društvene mreže, a Instagram i Facebook preplavile su golišave fotke koje plasiraju same zvijezde.

Gdje su, kakav im je kupaći, što rade na plaži - glavna im je zanimacija u ovim vrućim danima.

"Je li je to samopromocija? Da, jest. Pomaže li nekome u karijeri? Naravno. Pogotovo ako je celebrity zgodan ili zgodna. Ako je na nekoj luksuznoj destinaciji još, naravno da se o tome priča i to je u korsiti cijele priče kasnije, promocije pjemse, spota, predstave", pojasnila je PR stručnjakinja Sandra Špičić.

Tako su naše zvijezde stvar uzele u svoje ruke pa sada po obali, jahtama i egzotičnim plažama same rade na svome PR-u. Publika i fanovi jedva čekaju da mediji prenesu zamamne slike tijela uglavnom pjevačica kojima se dive .

"Dosta je zanimljiv taj fenomen zbog čiste bipolarnosti ljudi ih istovremeno zanima taj sadržaj, a opet s druge strane govore da je nebitan. Gledajući statistike, takvi sadržaji su među najčitanijima", otkrila je novinarka portala rtl.hr Kristina Trupeljak.

"Mislim da svatko voli pogledati svoga idola kako se super zabavlja", dodala je Sandra Špičić.

Severina

Kako što veća čitanost vodi popularnosti, vruće fotografije Severine, Nikoline ili Maje Šuput postale su naša svakodnevica. Kraljica estrade, Severina, zna da ako objavi i svoj nokat, svi će ga itekako htjeti vidjeti, pa narod uredno počasti i fotkom s plaže.

"Kada sam se vraćala s koncerta u Vodicama prošlo ljeto, otkrila sam prvo onu kameru šta se slikaju 'selfiji', a još se tada to nije zvalo selfie i onda sam ja to poslala tu sliku ovim iz fan kluba s Facebooka i oni su dolje napisali autoportret. Ja im kažem da smo mi imali preteću 'selfija' , a ni nismo znali da se to zove selfie", prepričala je Seve anegdotu.

Sada se zvijezde same natječu tko će objaviti izazovniju, a uz to maksimalno obrađenu fotografiju s plaže. Maja Šuput puno putuje, ljetuje na egzotičnim plažama i rado pokazuje svojim fanovima kako se ludo zabavlja.

"Tu sam stvarno velemajstorica. Ako nešto znam, znam se dobro zabavljati i znam zabaviti druge", istaknula je Maja.

Maja Šuput i Marko Grubnić

I doista, nacija se itekako zabavlja gledajući polugolišave fotografije koje se bore za te tako važne lajkove koji im donose slavu i popularnost. Upravo takav vid samopromocije odobravaju i PR stručnjakinje.

"Prva bih to savjetovala svojim klijentima. Ako imaju dobru fotku da je objave jer to je i cilj. Moraju imati dobru vidljivost ukoliko rade nešto, moraju biti prisutni dok ne rade neki dobar posao", naglasila je PR stručnjakinja Sandra Spičić.

Dobrih smo se poslova nagledali ovoga ljeta: Nikolina Ristović skakala je po plaži, Snježana Mehun pozirala na jahti, naša Renata Sopek pokazala svoje isklesano tijelo, a Anamarija Asanović tetovaže i atribute. Pa tko kaže da se naše zvijezde odmaraju na godišnjem. Napraviti savršenu fotku s plaže ponekad zahtijeva puno znoja, truda i rada. No, isplati se! Njihove atraktivne fotografije obišle su Balkan, pa će i u hladnim mjesecima vjerojatno još neko vrijeme živjeti na staroj slavi ljetnog mega selfija!