Superpar

Matea iskreno o Luki, 'Superparu' i ukućanima: 'Treba ti nešto ovako da zašutiš i pustiš frajera da radi...

Matea i Luka su ispali iz igre nakon što su bili najlošiji u izazovu 'o tračanju', kako ga je nazvao Zvonimir. Matea nam je ispričala kako im je bilo u 'Superparu' i kako joj je on pomogao.

RTL.hr
08.04.2019 09:13

Matea je već prvi dan pokazala da nema 'dlake na jeziku', a sada je za RTL.HR bez zadrške ispričala kako joj je bilo u showu 'Superpar' te detalje o tome kakav je njezin odnos s Lukom nakon te avanture.

Kako ste se odlučili prijaviti u 'Superpar'?

Meni je bilo dosadno. I onda je Luka rekao da mu je lakše to ići nego ići štemati. Šalim se! Pali smo u neko dosadno razdoblje, život nam se svodio na to što je za ručak, gdje su djeca i tko ih vodi na trening. To nije dobro s obzirom na to da smo tek 11 godina zajedno i onda nam se činilo da bi 'Superpar' mogao biti dobar odmak od stvarnosti.

I? Jeste li bili u pravu?

Bili smo u pravuiako tada nismo znali da ćemo toliko biti u pravu. Ono što nas je dočekalo među ljudima, ti odnosi... shvatili smo da nas dvoje imamo nešto čarobno.

Čovjeku je u prirodi da zaboravi kako mu je dobro i da uzme zdravo za gotovo i svoje prijatelje i svoju djecu i svog partnera, ali u showu shvatiš da si izgradio nešto na što možeš biti ponosan i što je dobro, kvalitetno, ima glavu i rep. Počneš se uspoređivati s drugim parovima, to je neizbježno, i shvatiš da si nekako zahvalan na svemu što imaš u životu i ta je spoznaja neprocjenjiva. Teško se može takva spoznaja dogoditi sama od sebe, moraš izaći iz svog mikrokozmosa. Ovaj otklon iz naše realnosti bila je stvarno jedna od boljih stvari koja nam se u životu mogla dogoditi.

Jeste li slutili kakvi vas izazovi očekuju u showu?

Ne. Mi smo dvije večeri prije samog dolaska u show pogledali na YouTubeu neka videa kako bismo vidjeli o čemu je riječ i dobili crtice o tome što bi moglo biti. Kad sam vidjela, 'prehitilo' me. Rekla sam: 'Luka, ovo ne treba gledati.' Ali bilo je - što je, tu je, već smo potpisali ugovor. Kad smo vidjeli, Luka me pitao zašto mu to nisam ranije pokazala, rekla sam mu da ne bismo išli nikamo da smo prije vidjeli.

Što ste naučili novo o sebi?

Shvatila sam za sebe da sam, bez obzira na to što sam glasna i eksplozivna, prilično tolerantan tip te da mogu uzeti pauzu i sagledati situaciju. Da sam mlađa ja, 'izdimila' bih 100 milijuna puta u nekim situacijama. Ugledala sam tamo svog Luku u potpuno novom svjetlu. Gdje nije bilo distrakcija kao u privatnom životu koje su nas ometale. U izazovu u kojem on staje pred top s vodom, a s druge strane ja koja se kladim na njega misleći da neće shvatiti što uopće treba... Meni je to pokazalo sve. Poslije toga mi nije trebalo ništa. Ja, koja sam na njega uložila 1500 kuna, računajući da će on taj izazov pasti, a on, nesamo da je spasio mene, on je spasio cijeli svijet, on je spasio sve koji su u teoriji bili tamo.

Poslije tog izazova meni više nije trebalo ništa, mi smo mogli ići kući. Netko će reći da preuveličavam tu situaciju, ali nakon 11 godina naše veze, zaboraviš neke stvari. Ja znam kakav je Luka, koliko je on dobar, požrtvovan, ali nekako nemaš jasno prikazano to, i nakon takve situacije ga primiš za ruku i kažeš: 'Idemo kući, ovo mi je dovoljno.' Ja sam u tom trenutku bila izvan sebe.

Tko vam se od kandidata najviše svidio i s kim ste se sprijateljili?

Jana i Miroslav, Tina i Davor i Goran. Žao mi je što Goran nije moj prijatelj, žao mi je zbog njega što nismo ostali u dobrim odnosima. Voljela bih imati takvog brata. Staložen je, dosljedan. Htjela bih da bude ujak mojoj djeci. On je toliko krasno i drago biće. Nisam gledala 'Gospodina Savršenog' tako da nisam imala nikakva očekivanja, ali on je baš biće za na ranu staviti.

Kako komentiraš svađe s ostalim kandidatima?

Sve se vidjelo na kamerama, ne želim govoriti o ružnim stvarima. Roditelji su me učili da šutim ako nemam ništa lijepo reći.

Koga ste u početku smatrali konkurencijom, a za koga niste ni slutili da će vam biti konkurencija?

Čim sam pogledala u Janu, znala sam da je to taj tip žene koji može sve. Odmah sam znala da su ona i Miki najjači, i fizički i mentalno, i njih vidim kao pobjednike. Iznenadili su nas mali Imoćani. Nismo mislili da će nam Josip i Danijela biti konkurencija, a na kraju se dogodilo da su bili bolji od nas.

Koji vam je izazov bio najteži?

Meni je skupljanje ključeva bilo najteže, ne zato što je bilo fizički naporno, nego zato što sam previše razmišljala. Činilo mi se to prejednostavno, a stvarno je trebalo samo kopati. Luki je sve bilo jednostavno. Primio se svakog izazova, kod njega nema jalova posla. Jednom je prilikom rekao: 'Ja sam se isto živcirao, samo se na meni to ne vidi!"

Što ili tko vas je u showu ugodno iznenadio i je li bilo nekakvih neugodnih iznenađenja?

Sve se može okrenuti na dobro. Jako me, recimo, zatekla razlika u tome kako neki parovi komuniciraju, kako se odnose jedni prema drugima, da se zovu pogrdnim imenima... Mislila sam da svi parovi žive kao mi. Ono što je pozitivno i najviše bitno jest to da smo Luka i ja danas u svom odnosu bolji. Ovaj je show bio jako lijepo iskustvo i kući smo došli bolji. To je afirmativan show, tako da trzavice unutar njega nisu toliko bitne.

Naposljetku, biste li se opet prijavili u show?

Bih! Kad zanemariš neke loše situacije, iako nisu loše, to je iskustvo koje svakako preporučam svakome. U životu te čekaju situacije kada ćeš trebati partnera. Kada dođu loše stvari, s djecom, s bolesti, tada imaš samo partnera da se osloniš na njega. Djeca će otići i Luka i ja ćemo ostati sami. Ako shvatiš dovoljno rano da taj odnos moraš čuvati, njegovati i raditi na njemu, u velikoj si prednosti, a ovaj show nas je podsjetio na to.

Što parove očekuje u idućem tjednu, gledatelji će doznati od ponedjeljka do četvrtka od 21 sat na RTL-u, a sve propuštene epizode i dodatni sadržaj možete pogledati i RTLplayu !

Preneseni sadržaj ne smije biti veći od 600 znakova, bilo da se izvorni sadržaj prenosi u jednome dijelu ili na više mjesta, uz obvezu poštivanja integriteta izvornog sadržaja.