Superpar

Sandi o supruzi: 'Kad sam prvi put ugledao Ivu, postao sam onaj emoji sa srcima u očima'

Par iz Slovenije ima prekrasnu ljubavnu priču koja je započela slučajnim susretom

RTL.hr
06.09.2021 09:00

Administratorica Iva i poduzetnik Sandi upoznali su se 2009. na Viru, zajedno su dvanaest godina, od toga pet u braku, a kad ih pitate zašto su oni superpar, kažu: 'Jedan drugoga poznajemo više nego sami sebe'...

Kako ste se upoznali? Kad ste počeli živjeti zajedno?

Iva: Upoznali smo se na nama najljepšem otoku Viru. Oboje ljetujemo na istom mjestu otkako smo bili djeca, ali sudbina je odlučila da se sretnemo 2009. godine, i to baš na cesti! Ja sam se sa svojim curama šetala u smjeru vikendice kad je najednom pored nas prošao auto. Sandi mi je odmah upao u oko, bio je tip dečka kakvog sam željela. Komunikacija nije bila problem jer su Sandi i dečki, srećom, pričali hrvatski. Dogovorili smo večernji izlazak i, eto ga, dvanaesto ljeto prošlo je od tog susreta! Iako je na samom početku bilo straha od uspjeha naše veze, ni granice nas nisu uspjele zaustaviti. Zajednički život započeli smo kada smo se vjenčali, u Sloveniji kod Sandijevih roditelja, gdje smo uz pomoć naših obitelji uredili stan u kući.

Sandi: Sa svojim sam dečkima išao iz poslijepodnevnog izlaska, kad su me počeli nagovarati da se zaustavim na što, naravno, nisam odmah pristao, pa je jedan od nas odlučio povuci ručnu i nisam imao više izbora stati ili ne - jednostavno smo stali. Iva je bila, još se sada sjećam, u bijelom kupaćem, a ja sam postao onaj emoji sa srcima u očima.

Iva, kako su tvoji roditelji reagirali kad si rekla da se udaješ u Sloveniju? Jesi li naučila slovenski?

Moji su roditelji prije mene znali da ću se udati u Sloveniju, naime, kada je Sandi odlučio da će me zaprositi, pozvao je cijelu moju i njegovu obitelj i svi su znali za to osim mene. Njima nije bilo veliko iznenađenje s obzirom na to da smo tada bili već šest godina u vezi, a i od samog početka naše veze su me podržavali i nikada im nije predstavljalo problem što im je zet Slovenac. Na svadbi je, naravno, bilo suza jer smo jako međusobno povezani. Naučila sam slovenski, ne baš savršeno, ali se trudim.

Iva i Sandi Superpar

Čime se bavite? Gdje radite?

Sandi: Moji su roditelji osnovali malu obiteljsku građevinsku firmu s proizvodnjom vlastitih betonskih proizvoda koju su zajednički vodili, a nakon smrti tate preuzeo sam njegovu ulogu i nastavio obiteljski posao.

Iva: Iako je moja najveća želja bila postati glumica, odlučila sam se za ekonomiju i sada radim kao administratorica u jednoj hrvatskoj firmi.

Kad ste se vjenčali?

Vjenčali smo se 14. svibnja 2016. godine - 14. dana u mjesecu započeli smo našu vezu pa smo željeli da tada počne i naš brak. Svadba je trajala pet dana, ipak smo mi poznati veseljaci.

Iva i Sandi Superpar

Što najviše volite jedno kod drugoga?

Iva: Kod Sandija najviše volim njegovu humorističnu stranu, zabavu, optimizam, dobrotu, skromnost... Ma, jednostavno je za mene savršen.

Sandi: Kod Ive najviše volim nju samu takvu kakva je. Bolju partnericu i ženu ne bih ni mogao zamisliti. Podrška mi je u svemu i doslovno kako se kaže - moja bolja polovica.

Zašto mislite da ste vas dvoje superpar?

Smatramo da smo superpar jer poznajemo jedan drugoga više nego sami sebe. Imamo zajedničke interese, volimo iste stvari poput putovanja, avantura, druženja i zabave... Kako dolazimo iz različitih država, na početku nije uvijek sve bilo lako, ali kompromisima i s puno ljubavi uvijek smo sve riješili, a vjerujemo da ćemo tako nastaviti zauvijek.

Iva i Sandi Superpar

Veselite li se što ćete biti na televiziji? Što mislite kako će reagirati vaši bližnji i susjedi?

Naravno da se veselimo što ćemo biti na televiziji, ali koliko ima veselja, toliko ima i nervoze. Mislimo da će naši bližnji, susjedi i prijatelji pozitivno reagirati na naš nastup na televiziji jer tko god nas poznaje, znaju da smo prilagodljivi, spremni na nešto novo, a najviše za društvo i zabavu, što su i razlozi zašto smo se prijavili baš u 'Superpar'.

Jeste li zadovoljni svojim nastupom u emisiji?

Zadovoljni smo. Ponosni smo jedan na drugoga i na nas kao par jer smo tijekom snimanja emisije dobili još jedan dokaz više da smo mi za sebe superpar. Najvažnije nam je da smo u kući bili isti kakvi smo i u privatnom životu.

Kako vam se sviđa Enis?

Veselili smo se upoznati televizijsku legendu Enisa. Za nas je Enis veliki šaljivdžija, zafrkant, ali i ozbiljan čovjek kada je posao u pitanju. Najbitnije je to da je i Enis jednostavna osoba s kojom možeš normalno razgovarati o svakodnevnim stvarima.

Iva i Sandi

Koliko imate kućnih ljubimaca i životinja? Kojih sve vrsta? Želite li još neke?

Naša se mala farma sastoji od mini koza, mini ovaca, vijetnamske svinje, nandua, kokoši, pura, patki, konja, magaraca, papagaja, zečeva, imamo i jedan manji ribnjak u kojem su ribice i kornjače, a u dvorištu imamo još dva psa i mačke. Nikada nemamo baš u planu kupiti neku novu životinju, one dođu nama. Sandi je za 20. rođendan od svog društva dobio magarca pa je bio prisiljen kupiti magaricu da ne bude sam. Neki se odluče da više ne žele imati životinju koju su imali i znaju da će biti udomljena ako je donesu nama. Sa sigurnošću možemo reći da se kod nas na farmi vrijedi stara poslovica 'pala im je sjekira u med' jer doista uživaju na našoj farmi.

Iva i Sandi Superpar

Nove epizode zabavne emisije 'Superpar' gledajte od ponedjeljka do četvrtka od 21.15 sati na RTL-u!