Ostalo

Mia se prvi dan skoro utopila, Alex se sažalila nad njom

Prošle godine u kući, ove godine - u divljini! Večeras u 21 sat na našem programu počeo je prvi regionalni Survivor, a mi vam donosimo ekskluzivni uvid u sadržaj prve epizode. Tko se umalo utopio, tko nema pojma o paljenju vatre i čiji su odnosi zahladnjeli već u prvom danu preživljavanja?

RTL
12.03.2012 21:45

Čim su došli na Kostariku, kandidati prvog regionalnog Survivora bačeni su u vodu, a plivanje do prvog otoka ubrzo se pretvorilo u prvu dramatičnu situaciju.

Iskrcavanje je počelo prolaskom natjecatelja kroz favelu, a isti su se zatim uputili do doka gdje su gliserom krenuli prema lokalnom plemenu koje se pojavilo iz obližnje šume. Pleme je otplesalo tradicionalni ples "Tjeranje bijelog čovjeka".

Potom su kanuom krenuli rijekom prema slijedećem odredištu, splavi usidrenoj nedaleko od D day plaže. Zadatak je bio što prije otplivati do obale. Na crvenom stupu se nalazilo 16 crvenih traka, a dvoje natjecatelja ostalo je bez istih.

Dok su drugi hrabro gurali naprijed, Mia Begović se počela boriti za dah. Neven Ciganović joj je priskočio u pomoć i tako ostao bez crvene trake. Kada je glumačka diva došla do obale, Alex Grdić je požrtvovno odlučila svoju narukvicu pokloniti Miji.

Spašena i oporavljena, Mia je ubrzo počela voditi glavnu riječ.

Ipak, ni uz najbolju volju Mije i ostalih natjecatelja, vatru nisu znali upaliti. Frajeri koji su se u dolasku na Kostariku prometnuli u prave stručnjake za preživljavanje odjednom su ustuknuli pred običnim plamenom, što je kod ostalih kandidata izazvalo podsmijeh.

Sreća zbog dolaska na odredište nije dugo trajala jer natjecatelji nisu bili dosljedni u obavljanju poslova i sve su radili polovično. Na kraju su shvatili da je vatra od velike važnosti u njihovom preživljavanju, pa su se posvetili njezinom paljenju.

Vatra je do kraja dana ostala jedina aktivnost kojoj su se maksimalno posvetili, ali bez uspjeha. Uspjeli su potrošiti sav kremen, a koristili su i tehniku paljenja bambusom.

Na kraju je sve ostalo samo na kolektivnom oduševljenju na minimalnu pojavu dima. Tu se završila priča o uspješnom paljenju vatre.

Sebastian , Marko i Milan su bili najsposobniji, a Neven je samo nadgledao radove i nije mu palo na pamet da se priključi.

Dok su neki pokušavali 'preživjeti', drugi su zavodili gdje god su stigli. Tako je Avi Karabatić pri prevlačenju gaćica pomogao i jedan muški natjecatelj, a ona se nimalo nije bunila.

"Moje pleme u startu nije bilo pretjerano sposobno, uzastopce smo gubili u igrama, nismo znali zapalili vatru, nismo znali dignuti kamp. Svatko je vodio svoje kolo, no cijela situacija promijeni čovjeka", komentirala je Martina Vrbos situaciju na otoku.

Promijenilo se sve osim odlučnosti Ave Karabatić. Iako se ne smatra magistrom preživljavanja, zadovoljna je svojim prvim danom u divljini. Ipak, Ava nije savladala obično presvlačenje, koje se usred džungle pretvorilo u pravi cirkus.

Dečki su bili tu da joj pomognu, a cure da joj dižu živce. Prva kojoj je to uspjelo bila je njezina sestra po Playboyu, srpska starleta Stanija .

Natjecatelji su noć proveli bez napravljenog skloništa, a Ava i Stanija spavale su na postolju sa Nikolom Šoćom , Vladom i Radovanom . Ostatak plemena negodovao je što postolje malo i nema mjesta za sve njih, pa se jedan dio preselio na plažu.

Odnosi su se počeli narušavati već u prvim minutama njihove avanture. Iako su još na polasku dogovorili neke temelje komunikacije, sve je u vodu palo običnim paljenjem vatre, inače udarnim problemom prve epizode.