Pet timova u 90 minuta morat će pripremiti toplo predjelo, glavno jelo s prilogom i čak dva deserta koja člana žirija i vrhunskog chefa Ivana Pažanina podsjećaju na Božić u Dalmaciji. Tako će se na jelovniku pronaći fuži s bakalarom, janjeći kotleti s rimskim njokom, fritule te štrudla od jabuke s kremom od vanilije.
Mislim da će nam danas biti puno teže jer će biti neki sastojci koji nam baš i nisu bliski", priznaje Mario koji nikada nije kušao, a ni pripremao bakalar, kao ni njegove kolege u timu Zagorci. S druge strane, timovi iz Šibenika i Dubrovnika morat će pokazati svoje znanje o njihovoj dalmatinskoj kuhinji.
Očekivanja su velika, janjetina i bakalar – to bi trebali znati pripremiti i moramo opravdati odakle smo došli i vjerujem da će biti dobro", kaže Šibenčanin Mile .
Tko će napraviti najbolji dalmatinski božićni jelovnik, kako će se Zagorci snaći s bakalarom i kome će jedna mala fritula zadati velike probleme – pogledajte večeras u 21.15 sati na RTL-u!