Ostalo

Božić u Dalmaciji: Danas timovi pripremaju blagdanska jela 'po guštu' Ivana Pažanina

Prošli su tjedan kandidati rekonstruirali božićna jela Tomislava Špičeka, a večeras će se okušati u pripremi dalmatinskih delicija koje se rado kuhaju u obitelji splitskog chefa.

RTL.hr
28.12.2021 10:30

Pet timova u 90 minuta morat će pripremiti toplo predjelo, glavno jelo s prilogom i čak dva deserta koja člana žirija i vrhunskog chefa Ivana Pažanina podsjećaju na Božić u Dalmaciji. Tako će se na jelovniku pronaći fuži s bakalarom, janjeći kotleti s rimskim njokom, fritule te štrudla od jabuke s kremom od vanilije.

Tri, dva, jedan - ho, ho, ho! Ivan Pažanin

Mislim da će nam danas biti puno teže jer će biti neki sastojci koji nam baš i nisu bliski", priznaje Mario koji nikada nije kušao, a ni pripremao bakalar, kao ni njegove kolege u timu Zagorci. S druge strane, timovi iz Šibenika i Dubrovnika morat će pokazati svoje znanje o njihovoj dalmatinskoj kuhinji.

Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!

Očekivanja su velika, janjetina i bakalar – to bi trebali znati pripremiti i moramo opravdati odakle smo došli i vjerujem da će biti dobro", kaže Šibenčanin Mile .

Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!

Tko će napraviti najbolji dalmatinski božićni jelovnik, kako će se Zagorci snaći s bakalarom i kome će jedna mala fritula zadati velike probleme – pogledajte večeras u 21.15 sati na RTL-u!