Ostalo

Dobar početak tjedna: Nered i Renman napravili najbolje fritule, a Pantin bakalar dobio desetku od Pažanina!

U ponedjeljak navečer na setu showa 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!' sve je mirisalo na Badnjak. Pripremao se bakalar i fritule, a dobro raspoloženi natjecatelji uspjeli su izvući i dobre ocjene od žirija.

RTL TV
14.12.2020 23:09
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!

Timovi su imali 75 minuta za pripremu bakalara s prilogom te izradu fritula, a kako se kod većine natjecatelja bakalar i fritule tradicionalno pripremaju za blagdane, svi su dosta optimistično krenuli u izradu. Svi osim tima Prigorci koji imaju običaj pripreme jela sa slatkovodnom ribom, a Barica je prvi put u životu radila fritule! Uz to, natjecatelji su još morali napraviti pripremu za sarme koje će sutra kuhati pa su svi bili u stisci s vremenom. No na kraju su sve uspjeli napraviti na vrijeme i ponuditi dosta ukusna jela s kojima je žiri bio zadovoljan.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Okus bakalara je jako lijep i paše mi, ali imam problema s teksturom jer je malo kašasta i nedostaje mi hrskavosti", komentirala je Željka Klemenčić tortu od bakalara koju su pripremili Doris i Luka , ali su zato fritule od Ene i Kristine dobile same pohvale. Fritule su fino mekane i blage pa džem od smokava ide odlično uz njih", kazao je Tomislav Špiček , a ekipa je ukupno zaradila 19 bodova.

Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!

Pantina La Parenzana je također ponudila neku vrstu torte od bakalara s tijestom, a Sanjine fritule izgledale su savršeno.Bakalar je prekrasan, pun okusa i jedno ugodno iznenađenje. Za poželjeti, baš po mojoj mjeri!" pohvalila je Željka, a Ivanu Pažaninu bakalar se toliko svidio da je timu La Parenzana odlučio dati desetku! Tim je tako ukupno zaradio 28 bodova.

Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!

Polupani zvončići ponudili su bakalar na žlicu, koji je žiri redom pohvalio, no nedostajalo im je malo gustoće, ali su zato fritule dobile najveći kompliment. Pogodili ste s fritulama, najbolje do sad!", priznao je Špiček, a dečki su ukupno zaradili 24 boda.

Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!

Prigorci od početka nisu baš bili oduševljeni s bakalarom i fritulama pa su sve pripremili na nešto kontinentalniji način. Složenac na mediteranski nije loš, drago mi je da ste to drugačije išli napraviti, ali malo mi je kiseo i pikantan i bakalar je pao u drugi plan", komentirao je Pažanin. Baričine prve fritule bile su im ukusne, ali masne pa je tako tim dobio 24 boda.

Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!

Jovanovići su ponudili tradicionalni bakalar na moderan način, što se žiriju vizualno jako svidjelo. Uvijek si daju puno posla i imaju jako puno komponenti na tanjuru. Cijenim taj trud i tanjur im je bio super zabavan, ali previše je okusa bilo u jednom zalogaju", kazala je Željka s kojom su se složili Pažanin i Špiček, ali su zato fritule od Anike bile jako dobre. Jovanovići su ukupno dobili 26 bodova i tako završili na drugom mjestu u danu. Na prvom mjestu nalazi se La Parenzana, dok je Gromača na posljednjem.

Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!

Sutra će tim s najmanje bodova napustiti show, stoga se svi timovi moraju još više potruditi. Za koga će završiti ova kulinarska avantura – doznajte u utorak u 20.45 sati na RTL-u!