Tijesto:
- kocka svježeg kvasca
- 600 dg brašna - pola oštro, pola glatko
- 2 žumanjka, 1 jaje
- 12 dg rastopljenog maslaca
- 10 dg šećera
- 1 vanilin šećer
- naribana korica limuna
- 2-3 dl toplog mlijeka
Nadjev:
- 80 dkg oraha
- 20 dkg šećera
- 2-3 dl vrućeg mlijeka
- Malo ruma
- Malo cimeta
Priprema:
U sobi mora biti toplo. Ni brašno ni jaja ne smiju biti hladni. U toplu zdjelu stavite brašno koje ste malo posolili i dignuti kvasac, a onda sve ostale sastojke za tijesto. Tijesto dobro izradite i ostavite da se diže. Treba biti mekano kao tijesto za pizzu. Dignuto tijesto promijesite i ostavite da se opet diže. Pripremite nadjev. Orahe i šećer prelijte toplim mlijekom, dodajte malo cimeta, malo ruma i po želji malo ribane čokolade. Na kraju u smjesu primiješajte snijeg od jednog bjelanjka. Drugi put dignuto tijesto podijelite na tri dijela i svaki razvaljajte na otprilike jedan centimetar na toploj krpi. Namažite nadjev, zavijte pa ostavite prekriveno pola sata. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 50 minuta.