Ostalo

Špičekova kći Paula: Kod kuće sam ja glavni chef, a životna želja mi je pomagati pretilim ljudima jer i...

U emisiji u četvrtak gledatelji Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!" mogli su kao pridruženu članicu žirija vidjeti Paulu, kćer Tomislava Špičeka.

RTL
19.12.2020 12:45

Da je tatin ponos, odavno se zna jer simpatični Tomek ne propušta priliku u kojoj može pohvaliti svoju kćer, a da se vrlo dobro snalazi u kuhinji, saznalo se u emisiji kada je timovima davala vrlo konkretne savjete i kritike. Kako je Paula kasnije rekla, ocjenjivanje hrane i nije toliko jednostavan zadatak, a što je sve otkrila za RTL.hr, pročitajte u nastavku.

Kakve su reakcije vaših bližnjih na pojavljivanje u Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!"? A koliko ste vi sami zadovoljni kako je sve skupa ispalo?

Cijela obitelj bila je uzbuđena oko emisije još otkad je krenulo emitiranje i jedva su čekali da dođe na red, već im je dosta gledanja tate svaki dan! Ja sam prezadovoljna i nemam zamjerki iako je doživljaj na setu zanimljiviji od samog prikaza na malim ekranima.

tri, dva, jedan - ho, ho, ho

Jeste li dugo dvojili kad ste dobili ponudu da budete na jedan dan žiri i kakav je savjet tata dao?

Odmah sam pristala. Iako sam naumila prvo lažno odbiti da vidim tatinu reakciju, ali mislim da bi odmah skužio da se šalim! Tatin savjet je bio da budem svoja i da kažem svoje iskreno mišljenje. Još od malih nogu me uči da budem iskrena.

Kad ste vi počeli kuhati i volite li više isprobavati hranu ili pripremati?

Prvo jelo skuhala sam s osam godina, nije bilo baš uspješno... Mama i tata su radili pa je bila hitna situacija. Brat i ja bili smo gladni, zasukala sam rukave i odlučila spremiti pire-krumpir. Ubacila sam oguljene ogromne krumpire u vodu, nastavak možete pretpostaviti... Grudičasti krumpir, ali nas dvoje smo ga pojeli kao da ga je tata spremio! Više volim spremati hranu, najviše za svoju obitelj i najbolje prijateljice. Kod kuće sam glavni chef. Ali naravno, volim i kušati hranu jer tako uvijek dobijem inspiraciju za nova jela i naučim nešto novo.

Koje tatino jelo vam je najdraže?

Iako jednostavno, najdraža mi je hladna salata od heljde, svježeg poriluka, grčkog jogurta i prepržene slanine, uz dodatak bučinog ulja i octa od jabuke. Osvježavajuće je, jako ukusno i najedeš se.

Posluša li možda tata nekad vaš savjet što se tiče pripreme hrane ili mu se ne miješate u posao?

Kad tata kuha, odmah se nađem u njegovoj blizini. Iako on to nikad neće priznati, voli kad mu škicnem u lonac i kažem što mislim. Uvijek mu imam nešto za reći. Kad mu je jelo pri kraju uvijek me pozove da probam i kažem koji začin fali i što bi još mogao dodati.

tri, dva, jedan - ho, ho, ho

Tko je u vašem domu najžešći kritičar Tomekovih jela, a koliko je on strog kad netko drugi priprema hranu?

Moj brat Ivan i ja smo zasigurno dežurni kritičari što se tiče tatinih jela. Tata često kuha tradicionalna jela, a nas dvoje volimo i modernu kuhinju, stoga često znamo tati dati oštre kritike kako je nešto premasno ili prečesto viđeno na našim tanjurima. Ali naravno, obožavamo tatina jela jer nas uvijek vrate u djetinjstvo. Kad netko drugi sprema hranu nije toliko strog jer ne voli puno prigovarati, ali naravno, to prigovaranje iskoristi na meni. Meni to ne smeta jer svaki sljedeći put kad kuham i primijenim tatine kritike, rezultat je da mi jelo ispadne bolje!

Jeste li razmišljali ikad o tome da krenete tatinim profesionalnim stopama, možete li se uopće zamisliti u tome?

Kuham od malih nogu i stvarno uživam u tome. Kad sam bila mala nikad nisam o tome razmišljala, no što sam starija i imam više ideja u svojoj kuhinji, takva pomisao mi zna proći kroz glavu. Ne znam mogu li se zamisliti u tome, obožavam kuhati za ljude koje volim i smišljati nova jela, a posao kuhara u restoranu je jako iscrpljujući i pretvara se u nešto što se mora obaviti pa mislim da se gubi smisao kuhanja iz ljubavi.

Što studirate, na kojoj ste godini faksa i kakvi su vaši planovi u karijeri?

Studiram sportski menadžment na Međunarodnom sveučilištu Libertas, druga sam godina. Životna želja mi je pomoći pretilim osobama. To je sve veći problem na svijetu, a tako i u našoj obitelji. Prije dvije godine, kad sam uspjela smršaviti 20 kg, a i moj brat, to me počelo jako zanimati. Ali tu je i ljubav prema kuhinji... Imam 20 godina pa mislim da imam još nekoliko godina smišljanja kako uklopiti te dvije strasti u jednu iako već imam neki plan u glavi.

A novi, finalni tjedan Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!" ne propustite pratiti od ponedjeljka do srijede u 20:45!