Ostalo

Badnjak kod Jovanovića

Tim Jovanovići

RTL
23.12.2020 10:43

Sastojci:

4 orade,300-400g

1-1,5 kg hame

500 g svježihkozica

300g glatkog brašna

svježi kvasac

šećer

5 kom mladogluka

soja sos

oyster sos

korijander

sezamovo ulje

sol

papar

2l suncokretovog ulja

cherry rajčice

3 limuna

1češnjak

1l maslinovog ulja

korjenasto povrće, mix temeljac

Brendy 200 ml

1kg čičoka

1l mlijeka

pepeo maslina

200g peršina

400ml suncokretovog ulja

motar svježi

salikornija

mikrogreenski azijski

limun 1

rotkvice

3 tikvice

kapari, mali plod


Carpaccio od orade:

carappico, limun, samoniklo bilje, čips od kože ribe, popkorn od kapara

jovanovići, badnjak


Oblačići s kozicima:

Baozi ili pareni oblaci punjeni kozicama, ml. luk, oyster, soja sos, sezamovo ulje, korijander. Tijesto se radi od brašna tople vode i kvasca,mota se u cvijet srupom na vrhu kao usta zlatne ribice i kuha se na pari. Za umak bisque

jovanovići, badnjak


Confit od hame s čičokama:

Hama sa ostalim povrćem konfitirano, krema od čičoke i ostalo povrće, pepeo masline, čips zavijuci od kože hame

jovanovići, badnjak