Ostalo

Božićna svinjetina s prilogom

Tim La Parenzana

RTL TV
10.12.2020 12:08

Sastojci:

svinjski kare u komadu 2 kg

dimljena panceta 300 g

ulje 1 dl

šampinjoni 200 g

kruh 1 komad

luk 2 komada

kiseli krastavci 5 komada

kapari 100 g

krumpir 1 kg

češnjak 1 komad

mažuran 10 g

čvarci 300 g

kisela cikla 150 g

svježi hren 1 komad

mladi luk 5 komada

maslac 125 g

konjak 3dl

džem od šljiva 100 g

crno vino 1dl

manji vrganji4 komada


Priprema:

Rolada 1 : Gljive, luk, krastavce, kapare i mažuran usitniti za nadjev. Kare odvojiti od kosti i izrezati u krug. Meso istući i dodati nadjev te sve zarolati, omotati tankom pancetom, sve skupa zavezati. Peći na 170 stupnjeva oko 1 sat.

Rolada 2 : Svježi kruh, čvarke i zeleni dio mladog luka izmiksati, a namaslacu prepržiti ostatak mladog luka. Kad luk postane proziran dodati prije izmiksanu smjesu skruhom i čvarcima i napuniti kare. Peći na 200 stupnjeva oko 1 sat.