Sastojci:
svinjski kare u komadu 2 kg
dimljena panceta 300 g
ulje 1 dl
šampinjoni 200 g
kruh 1 komad
luk 2 komada
kiseli krastavci 5 komada
kapari 100 g
krumpir 1 kg
češnjak 1 komad
mažuran 10 g
čvarci 300 g
kisela cikla 150 g
svježi hren 1 komad
mladi luk 5 komada
maslac 125 g
konjak 3dl
džem od šljiva 100 g
crno vino 1dl
manji vrganji4 komada
Priprema:
Rolada 1 : Gljive, luk, krastavce, kapare i mažuran usitniti za nadjev. Kare odvojiti od kosti i izrezati u krug. Meso istući i dodati nadjev te sve zarolati, omotati tankom pancetom, sve skupa zavezati. Peći na 170 stupnjeva oko 1 sat.
Rolada 2 : Svježi kruh, čvarke i zeleni dio mladog luka izmiksati, a namaslacu prepržiti ostatak mladog luka. Kad luk postane proziran dodati prije izmiksanu smjesu skruhom i čvarcima i napuniti kare. Peći na 200 stupnjeva oko 1 sat.