Sastojci:
0,500 kg glatkog brašna
0,200kg maslaca
3 jaja
0,120kg šećera
1 svježi kvasac
1 žlica soli
0,200 l mlijeka
1 limun
Nadjev
50g suhihmarelica
50g suhihgrožđica
50g sjeckanih oraha
50g glatkog brašna
100g šećera
Nadjev
250g oraha
500g sira
35g šećera
50g pšeničnog grisa
5ml ruma
1 vanilin šećer
10g šećera u prahu
Priprema:
Kvasac razmočiti u mlakom mlijeku. Na brašno dodati ostale sastojke, omekšani maslac, jaja i razmućeni kvasac. Od toga umijesiti tijesto, ostaviti na toplo da se digne.
Voće i orahe nasjeckati, dodati brašno, promiješati, preliti sirupom od šećera i vode i
Opet promiješati i staviti da se hladi, kad se tijesto digne, jednu trećinu staviti u stranu.
Druge dvije trećine razvaljati na debljinu od 1 cm. Po cijeloj površini razmazati nadjev od voća i oraha, tri do četiri puta preklopiti i oblikovati štrucu. Žumanjak s malo vode razmutiti.
Premazati po štruci. Od ostatka tijesta napraviti ukrase i ukrasiti štrucu i opet sve premazati žumanjkom. Ostaviti da se diže, zatim opet premazati i staviti u ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40 min.