SASTOJCI:
400g bakalara
Maslinovo ulje
Češnjak
Mlijeko
Voda od blanširanja
Lovor
Luk
Sol
Papar
2l suncokretovog ulja
250g glatkog brašna
25g svinjske masti
5g soli
1 jaje
0,06l crnog vina
20g praha cikle
0,5 l mlijeka
1 konzerva kukuruza šećerca
Slani inćuni
1/2kg raštikericaste
0,5kg krumpira
1 glavica žutog luka
Perle tapioka
Acetobijeli
Microgreense češnjak
2 dcl sojinog mlijeka
Kurkuma u prahu
PRIPREMA:
Bakalar povezati i tući s kuhanim krumpirom i začinima. Od brašna, masti, jaja, soli, vina, i praha cikle umijesiti tijesto te napraviti tuljke u kalupima i peći u dubokom ulju. Puniti ih bakalarom. Skuhati raštiku s krumpirom kao prilog ispod canolla. Od šećerca, kurkume i mlijeka napraviti kremu od kukuruza. Od sojinog mlijeka, inćuna i ulja dignuti majonezu. Od maltodekstrina od tapioke i maslinovog ulja napraviti snijeg od ulja. Luk i inćune sotirati te začiniti i staviti na canolli. Perle od tapioke skuhati u prozirni finti kavijar te zaliti acetom i staviti u frižider.