Ostalo

Canolli s bakalarom

Tim Jovanovići

RTL
15.12.2020 10:40

SASTOJCI:

400g bakalara

Maslinovo ulje

Češnjak

Mlijeko

Voda od blanširanja

Lovor

Luk

Sol

Papar

2l suncokretovog ulja

250g glatkog brašna

25g svinjske masti

5g soli

1 jaje

0,06l crnog vina

20g praha cikle

0,5 l mlijeka

1 konzerva kukuruza šećerca

Slani inćuni

1/2kg raštikericaste

0,5kg krumpira

1 glavica žutog luka

Perle tapioka

Acetobijeli

Microgreense češnjak

2 dcl sojinog mlijeka

Kurkuma u prahu


PRIPREMA:

Bakalar povezati i tući s kuhanim krumpirom i začinima. Od brašna, masti, jaja, soli, vina, i praha cikle umijesiti tijesto te napraviti tuljke u kalupima i peći u dubokom ulju. Puniti ih bakalarom. Skuhati raštiku s krumpirom kao prilog ispod canolla. Od šećerca, kurkume i mlijeka napraviti kremu od kukuruza. Od sojinog mlijeka, inćuna i ulja dignuti majonezu. Od maltodekstrina od tapioke i maslinovog ulja napraviti snijeg od ulja. Luk i inćune sotirati te začiniti i staviti na canolli. Perle od tapioke skuhati u prozirni finti kavijar te zaliti acetom i staviti u frižider.