Sastojci:
500 g glatkog brašna
20 g svježeg kvasca
100 g maslaca
50 g šećera
4 žumanjka
korica limuna
1 žličica soli
60 ml ruma
2,5 dl mlijeka
2 vanilin šećera
80 g grožđica
kakao u prahu
Priprema:
Kvasac izmješajte sa1 dl toplog mlijeka, 1 žlicom brašna i 1 žlicom šećera. Maslac, preostali šećer i žumanjke pjenasto izmješajte. U brašno dodajte sol, nastruganu koricu limuna, kakao, vanilin šećer i grožđice. Izmiješajte i zatim napravite udubinu u brašnu, dodajte mlijeko, kvasac i izrađeni maslac sa šećerom i žumanjcima. Umijesite kompaktno tijesto, pustite da se digne, zatim premjesite i stavite u namašćeni i brašnom posut kalup za kuglof. Ostavite da se još jednom digne, a zatim stavite u ugrijanu pećnicu i pecite na 180 C 40 minuta. Nakon pečenja izvadite ga iz kalupa i još vrućeg pospite šećerom u prahu. Poslužite narezano :)