Ostalo

Dekonstrukcija kuglofa by Renman

Tim Polupani zvončići

RTL TV
12.12.2020 09:00

Sastojci:

500 g glatkog brašna

20 g svježeg kvasca

100 g maslaca

50 g šećera

4 žumanjka

korica limuna

1 žličica soli

60 ml ruma

2,5 dl mlijeka

2 vanilin šećera

80 g grožđica

kakao u prahu


Priprema:

Kvasac izmješajte sa1 dl toplog mlijeka, 1 žlicom brašna i 1 žlicom šećera. Maslac, preostali šećer i žumanjke pjenasto izmješajte. U brašno dodajte sol, nastruganu koricu limuna, kakao, vanilin šećer i grožđice. Izmiješajte i zatim napravite udubinu u brašnu, dodajte mlijeko, kvasac i izrađeni maslac sa šećerom i žumanjcima. Umijesite kompaktno tijesto, pustite da se digne, zatim premjesite i stavite u namašćeni i brašnom posut kalup za kuglof. Ostavite da se još jednom digne, a zatim stavite u ugrijanu pećnicu i pecite na 180 C 40 minuta. Nakon pečenja izvadite ga iz kalupa i još vrućeg pospite šećerom u prahu. Poslužite narezano :)