Sastojciza petosoba:
4 dl jogurta
2 jaja
2 paketića vanilin šećera
malo soli
2 žličice šećera
20 žlica glatkog brašna
1 paketić praška za pecivo
1 žlica rakije
ulje za prženje
Priprema:
Umiješati sve sastojkeda se dobije glatka smjesa. Ukoliko vidite da vam je smjesa rijetka (da se razlijeva iz žlice) slobodno dodajte još koju žlicu brašna!
Vaditi žličicom (i drugom si pomagati odvajati, ili prstom) smjesu i pržiti u vrućem ulju. Ulje ne smije biti prevruće. Čim porumene, okrenuti na drugu stranu i pustiti da se isprži do kraja. Ukoliko pečete u dosta ulja, da lijepo plivaju, one se počnu same okretati. Vaditi u zdjelu u koju ste na dno metnuli papirnati ručnik ili salvetu da upije višak ulja. Posipati šećerom u prahu. Poslužiti.