Ostalo

Fuži s bakalarom

Prema receptu Ivana Pažanina

RTL.hr
29.12.2021 09:00

Sastojci:

400 g očišćenogkuhanogbakalara

2-3 velike žlice pelata iliumaka od sjeckane rajčice

pola režnja češnjaka

2glavice crvenogluka

0,5 dl prošeka

1 dl bijelog vina

maslinovo ulje

peršin

maslac

lovorov list

sol

papar

500 g fuža ili tjestenine po želji

Priprema:

Skuhani i očošćeni bakalar usitniti na manje komade. Nasjeckati češnjak i dosta luka, popirjati na maslinovu ulju pa dodati bakalar, peršin, lovor, sol i papar. Malo popržiti, dodati po želji nekoliko velikih žlica pelataili sjeckanerajčice, miješati pa dodati vina, pričekati da iskuha. Dodati po želji prošeka, vode po potrebi i kuhati na laganoj vatri dok bakalar ne omekša i poprimi željeni okus. Pred kraj dodati malo maslaca. Skuhati tjesteninu, dodati joj maslaca ili maslinovog ulja pa servirati zajedno s bakalarom.