Sastojci:
400 g očišćenogkuhanogbakalara
2-3 velike žlice pelata iliumaka od sjeckane rajčice
pola režnja češnjaka
2glavice crvenogluka
0,5 dl prošeka
1 dl bijelog vina
maslinovo ulje
peršin
maslac
lovorov list
sol
papar
500 g fuža ili tjestenine po želji
Priprema:
Skuhani i očošćeni bakalar usitniti na manje komade. Nasjeckati češnjak i dosta luka, popirjati na maslinovu ulju pa dodati bakalar, peršin, lovor, sol i papar. Malo popržiti, dodati po želji nekoliko velikih žlica pelataili sjeckanerajčice, miješati pa dodati vina, pričekati da iskuha. Dodati po želji prošeka, vode po potrebi i kuhati na laganoj vatri dok bakalar ne omekša i poprimi željeni okus. Pred kraj dodati malo maslaca. Skuhati tjesteninu, dodati joj maslaca ili maslinovog ulja pa servirati zajedno s bakalarom.