Ostalo

Hobotnica ispod peke

Recept Ivana Pažanina

RTL TV
2020-12-22 10:14

Sastojci:

Hobotnica 2 kg

Krumpir2 kg

Lovorov list

Ružmarin svježi

Maslinovo ulje

Mrkva200 g

Luk100 g

Češnjak

Bijelo vino 2dl


Priprema:

Krumpir isjeći na 4 dijela, začiniti u posebnoj posudi i posložiti u pekač. Sirovu hobotnicu isjeći na krakove kod glave i sjediniti s krumpirom. Staviti jedan luk, mrkvu i češnjak, zaliti maslinovim uljem.Staviti poklopljeno u pećnicu na 250C .Nakon 45 minuta sve promiješati. Izbaciti višak tekućine ako je potrebno. Zaliti bijelim vinom i vratiti peći još 25 minuta.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.