Ostalo

Janjeći kotleti s rimskim njokom

Prema receptu Ivana Pažanina

RTL.hr
29.12.2021 09:15

Sastojci:

500 g janjećih kotleta

janjeće kosti za umak

1 režanj češnjaka

2 glavice crvenog luka

2 mrkve

1 jaje

100 g griza (ili instant palente)

mlijeko

maslac

maslinovo ulje

ribani parmezan

muškatni oraščić

Priprema:

Na maslinovom ulju popržiti janjeće kosti, dodati luka, češnjaka, začina po želji, dodati malo vode i kuhati dok se ne dobije umak. Umak dodatno začiniti sa soli i paprom ako treba pa dodati maslaca da se zgusne. Janjeće kotlete začiniti s uljem, soli i paprom pa prepržiti kratko na tavici. Prvo zapeći stranu s više masti, pričekati da dobije hrskavu koricu pa prebaciti na drugu stranu, no pripaziti da ostanu medium rare. SKuhati mlijeko, dodati instant griz, potom malo ohladiti smjesu pa dodati jaje, parmezan i začine. Izraditi smjesu i staviti u okrugli kalup za rimski njok, zapeći kratko u pećnici da se dobije hrskava korica.Mrkvu glazirati ili zapeći u pećnici. Servirati rimski njok, mrkvu i janjeće kotlete prelivene s umakom.