Sastojci:
500 g janjećih kotleta
janjeće kosti za umak
1 režanj češnjaka
2 glavice crvenog luka
2 mrkve
1 jaje
100 g griza (ili instant palente)
mlijeko
maslac
maslinovo ulje
ribani parmezan
muškatni oraščić
Priprema:
Na maslinovom ulju popržiti janjeće kosti, dodati luka, češnjaka, začina po želji, dodati malo vode i kuhati dok se ne dobije umak. Umak dodatno začiniti sa soli i paprom ako treba pa dodati maslaca da se zgusne. Janjeće kotlete začiniti s uljem, soli i paprom pa prepržiti kratko na tavici. Prvo zapeći stranu s više masti, pričekati da dobije hrskavu koricu pa prebaciti na drugu stranu, no pripaziti da ostanu medium rare. SKuhati mlijeko, dodati instant griz, potom malo ohladiti smjesu pa dodati jaje, parmezan i začine. Izraditi smjesu i staviti u okrugli kalup za rimski njok, zapeći kratko u pećnici da se dobije hrskava korica.Mrkvu glazirati ili zapeći u pećnici. Servirati rimski njok, mrkvu i janjeće kotlete prelivene s umakom.