sastojci za puding:
180 g šećera
2 velika jaja
1 žlica džema od marelice
150 g brašna
1 žlica sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 žlica maslaca
1 žličica octa
1/3 šalice mlijeka
sastojci za umak:
200 ml svježeg vrhnja
100 g maslaca
150 g šećera
90 ml tople vode
2 žličice esencije vanilije
Priprema: Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Umutiti šećer i jaja. Tući dok boja ne postane svijetložuta, a smjesa gusta. Dodati džem i promiješati.
Otopiti (ne kuhati!) maslac i u mokru smjesu dodati maslac i ocat. Pomiješati brašno sodu i sol. Ovu smjesu, s mlijekom, dodati smjesi jaja u posudu za miješanje. Dobro istući.
Izliti u vatrostalnu posudu i peći dok puding ne porumeni i dobro naraste, ovisno o pećnici, 30 do 45 minuta.