Ostalo

Malva puding

Nikita Dajčer iz tima Krepat, ma ne molat napravila je desert prema afričkom receptu.

RTL.hr
28.12.2021 15:00

sastojci za puding:

180 g šećera
2 velika jaja
1 žlica džema od marelice
150 g brašna
1 žlica sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 žlica maslaca
1 žličica octa
1/3 šalice mlijeka

sastojci za umak:

200 ml svježeg vrhnja
100 g maslaca
150 g šećera
90 ml tople vode
2 žličice esencije vanilije

Priprema: Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Umutiti šećer i jaja. Tući dok boja ne postane svijetložuta, a smjesa gusta. Dodati džem i promiješati.

Otopiti (ne kuhati!) maslac i u mokru smjesu dodati maslac i ocat. Pomiješati brašno sodu i sol. Ovu smjesu, s mlijekom, dodati smjesi jaja u posudu za miješanje. Dobro istući.

Izliti u vatrostalnu posudu i peći dok puding ne porumeni i dobro naraste, ovisno o pećnici, 30 do 45 minuta.