Ostalo

Mliječno prase s pečenim korjenastim povrćem te prokulice sa slaninom i bademima i/ili kestenima, salata ...

Željka Klemenčić

RTL
17.12.2020 14:10

Sastojci:

kg prokulica
200 g badema
100 g slanine

4 mrkve
1 pastrnjak
2 naranče
Kuhani Spar kesteni

Limun (korica za ribanje)
Žlica sjemenki koromača
Krupna sol 2 žlice

3 manje cikle
Pola korijena svježeg hrena


Priprema:

Odmah staviti peći namašćenu i posoljenu svinjetinu na 230C.

Za to vrijeme usitniti korjenasto povrće, kasnije dodati pečenju.

Očistiti i blanširati prokulice. U dubokoj tavi hrskavo ispeći ploške slanine. Maknuti sa strane, a na toj masnoći malo zapeći prokulice i bademe. Po želji dodati kuhane kestene.

Pred sam kraj, zadnjih 10 min., ukopčati u pećnici gornji gril i premazati kožicu s malo ulja.

Salata od cikle može biti kuhana cikla s ribanim hrenom, ili sirova ribana cikla s mrkvom i jabukom. Ili neka kombinacija po želji. Naranča po želji za aromatiziranje salate ili povrća, kao i začinske soli (s koromačem ili po želji).