Ostalo

Pačja juha, tataki i confit patte

Tim Jovanovići

RTL.hr
11.12.2020 12:57

Sastojci:

1 cijela patka
pačja ili guščja mast 1 kg
korjenasto povrće
kava u zrnu 2 kg
mlada mrkva
agartin prah
naranča 3 kom
pačja jetra
kadulja list 10 kom
senf
maslac
soja sos 1 dl
sojino mlijeko 2 dl
suncokretovo ulje 6 dl
češnjak crni fermentirani
kupus crveni
majčina dušica
sezam bijeli i crni 200 g
luk ljutika 2 glavice
brašno glatko 500 g
pačja jaja 2 kom
ponzu umak
đumbir svježi

klice rotkvice


Dodatni pribor:

kalupi
čačkalice
štapići za ražnjiće
ribež


Priprema:

Hladno predjelo: patte od jetre

Od jetre, senfa, maslaca i kadulje te začina napraviti patte.

Juha

Od kostiju i povrća napraviti juhu.

Toplo predjelo: tataki od prsa s kremom od fermentiranog češnjaka

Od prsa napraviti tataki; skinuti kožu i napraviti čips traku. Dodati klice rotkvice.

Glavno jelo: confi s mrkvom i majonezom

Meso batka i zabatka confitirati u pačjoj masti te začiniti i završiti na tavi. Mrkvu kuhati u pećnici u kavi s malo vode, cca 30 min.Od soje, ulja i češnjaka dignuti majonezu.