Sastojci:
Pačja prsa
patka 2,5 kg
maslac 50 g
crno vino 150 ml
cherry 50 ml
brusnica 100 g
limun 1 kom
luk 1 kom
Valjušci od krumpira
krumpir 400 g
oštro brašno 200 g
jaja 2 kom
muškatni oraščić
maslac 100 g
Ragu od patke s palentom
meso od patke 1 kg
luk 2 kom
mrkva 2 kom
korijen celera 100 g
kajenski papar
mljevena slatka paprika
sol
papar
ulje 100 ml
Palenta
palenta 120 ml
mlijeko 250 ml
temeljac 250 ml
sol
papar
Priprema:
Pačja prsa i valjušci
Na mješavini maslaca i ulja, na strani kožice koju smo zarezali, peći pačja prsa dok kožica ne postane hrskava. Okrenuti i zapeći s druge strane, izvaditi na foliju i staviti u pećnicu na 80 stupnjeva na 10 minuta. Na masnoći od prsa popržiti sitno sjeckani luk, dodati brusnice, šećer, podliti vinom. Kad vino ispari i brusnica omekša, zgusnuti gustinom.
Od kuhanog krumpira, brašna, jaja i začina umijesiti tijesto. Napraviti male valjuške, kuhati u slanoj vodi. Kada se dignu, izvaditi i zapeći na maslacu.
Ragu od patke i palenta
Sitno sjeckani luk pirjati na maslacu, dodati ribanu mrkvu i na male kockice narezati meso i dodati na pirjani luk, podliti temeljcem i pirjati dok meso ne omekša. Kožicu od patke sitno narezati i ispeći čvarke.
Na temeljcu i mlijeku skuhati palentu i začiniti čvarcima.