Ostalo

Punjena rolada od teletine

Tim Prigorci

RTL.hr
2020-12-08 13:25

Sastojci:

teleći biftek 1,5 kg
1 poriluk 200 g
ementaler sir 60 g
svježa kadulja 12 listića
Schwarzwald šunka 12 tankih šnita
mascarpone sir 100 g
maslac 100 g
vrhnje za kuhanje 200 g
zeleni papar iz salamure 1 žlica
bijelo vino 1 dl
papar
sitni baby krumpirići 1 kg
sol
slatka mljevena paprika
češnjak u prahu


Priprema:

S mesa odstraniti žile i suvišnu masnoću, preko folije tanko istući, malo posoliti i popapriti. Na to posložiti listiće kadulje, a zatim šunku. Poriluk očistiti, narezati i pirjati na maslacu. Kad omekša, maknuti s vatre i umiješati ribani sir i mascarpone. Smjesu razmazati po mesu. Pomoću folije napraviti roladu, krajeve učvrstiti čačkalicom. Na vrućem maslacu zapeći sa svih strana, peći pokriveno u pećnici 50-60 minuta.

Na masnoću od pečenja dodati vino da ispari, dodati zeleni papar i vrhnje za kuhanje.


Prilog:

Krumpiriće skuhati, oguliti, marinirati sa začinima i zapeći na maslacu.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.