Ostalo

Punjena teleća prsa

Tim Jovanovići

RTL.hr
2020-12-08 12:36

Sastojci:

teleća prsa bez kosti 1 kg
svinjska lopatica 500 g
špek 100 g
češnjak
papar
crvena paprika
žuti luk 3 kom
jaje 1 kom
mrkva 2 kom
svinjska mast
peršin
majčina dušica
kosti od prsa za temeljac
miks korjenastog povrća
krumpir 6 kom
maslac 250 g
kelj pupčar
ricasta raštika 200 g


Dodatni pribor:

kuharska igla i konac (špaga)


Priprema:

Teleća prsa začiniti, napraviti džep te napunitit mljevenim mesom i ostalim začinima te vezati špagom, te ispeći u pećnici na 200 stupnjeva.

Ricastu raštiku ispeći u dubokom ulju. Od kostiju i korjenastog povrća napraviti temeljac.

Krumpir skuhati, stisnuti ga rukom te zapeći sa začinima. Kelj isto.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.