Sastojci:
Otkošteni pureći batak i zabatak
200 g kestena (blanširanih)
150 g sušenih marelica
3 kom peciva (suhe žemlje)
2-3 glavice crvenog luka
100 g heljde
1 kg krumpira
2 kom jaja
100 ml konjaka
125 g maslaca
100 ml soja umaka
svježa kadulja
mlijeko
ulje
sol
papar
gustin
Priprema:
Žemlje namrviti i omekšati s mlijekom. Otopiti maslac, na njemu popirjati luk, dodati narezane marelice te nasjeckane kestene, dodati soje i konjaka, začiniti po želji.Izravnati otkošteni batak i zabatak, nauljiti ga i posoliti pa napuniti sa smjesom od kestena, marelica i suhih žemlji. Dodati kadulju, začiniti dodatno po želji i zarolati meso te ga staviti u pećnicu. Krumpir u kori skuhati do pola, oguliti ga pa naribati, zatim dodati jaja i začine, oblikovati u polpetice i zapržiti na ulju da iznutra bude mekano, a izvana hrskavo. Zagrijati ulje, dodati heljdu i pričekati da 'puknu' kokice od heljde, potom ih izvaditi na salvetu da upije ulje, posloliti i poslužiti kao dekoraciju na jelu uz pureću roladu i rosti krumpir. Od kosti puretine napraviti umak -zapeći kosti na ulju, dodati vode i začina, procijediti dobiveni umak, dodati maslaca i zgusnuti pa poslužiti uz meso.