Ostalo

Purica s mlincima i francuska salata

Tim Gromača

RTL
2020-12-09 11:42

Purica s mlincima


Sastojci:

Purica od 2kg
500 ml suncokretovog ulja
Sol
Papar
500 g glatkog brašna
1 crni tartuf
1 limun
Grančica ružmarina
Lovorov list
100 g maslaca
1 kg crvenog kupusa
200 g pureće jetre
300 g kuhanog kestena
1 žuti luk
1 jaje
5 listića svježe kadulje
1 naranča
50 ml crnog vina
50 g suhih brusnica
100 g bulgura


Priprema:

Puricu ispod kože zarezati, premazati maslacem i sitno ribanim tartufom, posoliti i popapriti. U jedan protvan staviti vodu, ružmarin, lovorov list i limun. Na drugi puricu, začinjenu u pećnicu.

Od vode, brašna i ružmarina napraviti mlince. Ispeći. Crveni kupus dinstati na maslacu, zblendati u kremu sa soli, paprom, umakom od purice. Mlince močiti, baciti na umak od purice, izvaditi i staviti u kalupe i kratko zapeći. Od purećih jetara, kuhanih kestena, bulgura, luka, naranče, kadulje, vina brusnica raditi poseban nadjev.


Francuska salata

450 g graška
300 g krumpira
6 jaja
Sol
Papar mljeveni
500 ml ulja
100 g senfa
1 limun
100 ml milerama
10 g bijelog papra
400 g mrkve
200 g kiselih krastavaca
1 jabuka


Priprema:

Skuhati sve sastojke, ohladiti i narezati. Od jaja, ulja,senfa isoka od limuna napraviti majonezu. Dodati krastavce, mileram i začiniti.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.