Purica s mlincima
Sastojci:
Purica od 2kg
500 ml suncokretovog ulja
Sol
Papar
500 g glatkog brašna
1 crni tartuf
1 limun
Grančica ružmarina
Lovorov list
100 g maslaca
1 kg crvenog kupusa
200 g pureće jetre
300 g kuhanog kestena
1 žuti luk
1 jaje
5 listića svježe kadulje
1 naranča
50 ml crnog vina
50 g suhih brusnica
100 g bulgura
Priprema:
Puricu ispod kože zarezati, premazati maslacem i sitno ribanim tartufom, posoliti i popapriti. U jedan protvan staviti vodu, ružmarin, lovorov list i limun. Na drugi puricu, začinjenu u pećnicu.
Od vode, brašna i ružmarina napraviti mlince. Ispeći. Crveni kupus dinstati na maslacu, zblendati u kremu sa soli, paprom, umakom od purice. Mlince močiti, baciti na umak od purice, izvaditi i staviti u kalupe i kratko zapeći. Od purećih jetara, kuhanih kestena, bulgura, luka, naranče, kadulje, vina brusnica raditi poseban nadjev.
Francuska salata
450 g graška
300 g krumpira
6 jaja
Sol
Papar mljeveni
500 ml ulja
100 g senfa
1 limun
100 ml milerama
10 g bijelog papra
400 g mrkve
200 g kiselih krastavaca
1 jabuka
Priprema:
Skuhati sve sastojke, ohladiti i narezati. Od jaja, ulja,senfa isoka od limuna napraviti majonezu. Dodati krastavce, mileram i začiniti.