Purica s mlincima
Sastojci:
1 purica
2 luka
300 g svinjskemasti
2 većemrkve
sol
papar
1 kg glatkog brašnatip 500
2 jaja
1 dcl ulja
Priprema:
Puricu dobro posoliti i staviti peći na rešetku u pećnicu. Ispod nje u pleh staviti na pola rezani luk i uliti vodu. Mašću koja setopi u pleh puricu treba prelijevati. Peći na240 stupnjeva.
Francuska salata
600 g smrznutoggraška
600 g mrkve
200 g celera
400 g kiselih krastavaca
500 g krumpira
10 jaja
1 l ulja
400 g milerama
bijeli mljeveni papar
1 limun i 1 jabuka
200 g senfa
300 g rotkvica
3 lista peršina
Priprema:
Povrće izrezati na kocke, skuhati mrkvu i celer, dodati jabuke i grašak, napraviti majonezu od jaja, senfa i ulja. Uz jelo dodati kuhana jaja, krastavce i krumpir. Sastojke izmiješati, začiniti bijelim paprom i sokom od limuna. Ukrasitirotkvicom i peršinom. Za majonezu staviti senf, žutanjke i dolijevati ulje. Miješa se dok se postepeno diže.