Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
1200 gmljevene svinjetine
400 gmljevene junetine
2 glavice luka
3 režnja češnjaka
50 gslatke paprike
0,5 kgsuhih rebara
0,5 kg dimljenogšpeka
100 g brašna
1 jaje
200 g riže
Peršin, ulje, soli papar
2,5 kg krumpira
250 g maslaca
1 vezica vlasca
100 g masti
1 muškatni oraščić
4 lovorova lista
Priprema:
Luk izdinstamo. Izmiješamo meso, sol, papar, luk, rižu, sušenu slaninu, peršin i papriku u prahu. Listove kupusa odvojimo od korijena. Dio koji je ostao narežemo na rezance i stavimo u lonac.Meso umotamou listove kupusa. Složimo u krug te dodamosuha rebra i špek. Napravimozapršku od paprikena masti. Krumpir skuhamo, izgnječimo, začinimo i dodamo maslac.