Ostalo

Sarma i pire-krumpir

Tim La Parenzana

RTL
16.12.2020 11:40

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

1200 gmljevene svinjetine

400 gmljevene junetine

2 glavice luka

3 režnja češnjaka

50 gslatke paprike

0,5 kgsuhih rebara

0,5 kg dimljenogšpeka

100 g brašna

1 jaje

200 g riže

Peršin, ulje, soli papar

2,5 kg krumpira

250 g maslaca

1 vezica vlasca

100 g masti

1 muškatni oraščić

4 lovorova lista


Priprema:

Luk izdinstamo. Izmiješamo meso, sol, papar, luk, rižu, sušenu slaninu, peršin i papriku u prahu. Listove kupusa odvojimo od korijena. Dio koji je ostao narežemo na rezance i stavimo u lonac.Meso umotamou listove kupusa. Složimo u krug te dodamosuha rebra i špek. Napravimozapršku od paprikena masti. Krumpir skuhamo, izgnječimo, začinimo i dodamo maslac.